• 瀏覽: 23,407
  • 回覆: 132
唔通中國人要過自己的生活都要外國人批准?🤔🤔

你唔講下美帝的自大狂自戀狂?

引用:
原帖由 hk_fletcher 於 2021-8-3 08:34 AM 發表
浸浸果時中國退讓美國變本加厲,一味退讓已經唔work
所以後尾話要放棄幻想

引用:
原帖由 peter925 於 2021-8-3 08:51 AM 發表

我去共你嘅產
你咁鍾意社會主義咁係揾你開刀先

引用:
原帖由 noel2046 於 2021-8-3 08:53 AM 發表

你咁鍾意社會主義咁係揾你開刀先
係我去開你刀

引用:
原帖由 炎夏笨拙的天才 於 2021-8-3 08:30 AM 發表

非也,李鬼當年從馬來西亞脫離出來。
建立星加坡,佢堅持自己是華人,
邊個同你講佢自認低等馬拉人?
佢自己講
當然佢可以講大話

睇下佢自傳就知

極之適用於當下中國!

引用:
原帖由 rtrtrt2006 於 2021-8-3 04:15 AM 發表
2015年逝世的新加坡建國總理李光耀,曾長期被世人譽為中國問題的權威觀察家。在他生前,哈佛大學知名教授、修昔底德陷阱(Thucydides『s Trap)提

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20180531/15277589525b0fc06874047.jpg/7c-HpNEvFGwhwHTgDLi__cl8cy5GuMrRjJVjpIyVY6Q?v=w1280r16_9
見到樓主你收獲33個豬,而衹得5個讚,足見此區已淪陷!😂

引用:
原帖由 港式片皮鴨 於 2021-8-3 08:05 AM 發表

父權子繼,呢樣就係西人眼中嘅專制獨裁
亞洲人。

引用:
原帖由 noel2046 於 2021-8-3 08:49 AM 發表

你未同五毛小粉紅打過交道
你同反中白痴打交道呀...?

十年前跟現在不同,以前蘇聯無糜蟈國債,現在中國有萬幾億,科技也跟十年前不一樣,軍事也是,中國軍事是保衛國家和國民,不是侵略用的。十年前中國無北斗星,現在已有全球的,

引用:
原帖由 Zzlaz 於 2021-8-3 08:43 AM 發表
中國果種叫集體主義
佢地自己996 賺幾千人仔唔緊要

最重要國家看起來很好就得
而家有新朵,叫舉國政策😂😂😂😂

引用:
原帖由 瑪卡 於 2021-8-3 08:51 AM 發表
唔通中國人要過自己的生活都要外國人批准?🤔🤔
佢好似冇話要批準,祇是一句忠告!

坐井觀天無知自大港甴式的民族主義當然有害,但由自身發展優越所產生的民族主義非但無害,更是令國家更團結更齊心的力量

每個崛起的大國都會經歷無比嘅抵抗力,無人會雙手恭讓給你.  非我族類必有異心

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]