• 瀏覽: 2,083
  • 回覆: 10
+2
4度出戰奧運會,危地馬拉羽毛球男單球手哥頓打出驚喜,首度殺入4強,挑戰丹麥的安賽龍,可惜神奇之旅未能延續,直落兩局不敵對手,直落兩局不敵對手,明晚轉戰銅牌戰。
東京奧運羽毛球男單金牌,將落在安賽龍或諶龍手上,力爭衛冕的中國球手諶龍輕取真庭,晉級決賽。

看看, 危地馬拉選手就算輸咗都唔會瀨件衫不稱身咁冇品0既

其實, 一著件衫就知適唔適服, 啱唔啱自己啦, 要著住見人, 攪一輪步行至賽場, 出場比賽先知唔適合自己???遲唔遲鈍D呀

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/即時體育/657936/東京奧運-危地馬拉哥頓神奇之旅告終-負安賽龍爭銅牌-羽毛球

人生, 盡了力去搏, 就算輸了, 知道自己真係盡咗力, 便無悔, 

呢D先係體育精神, 

香港某些運動員, 你地開竅未

在運動場上, 運動員發輝最光輝的, 唔係攞咩奬牌這些副作用,

最重要的係發揮自己極限, 明知不可能, 也無懼去拼盡自己的未知, 散發出自己最強的小宇宙, 春青的光輝璀璨. 令自己人生無憾.

輸咗瀨件衫喎, 吔啦!

銅牌都冇

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2021-8-2 10:52 PM 發表
銅牌都冇
明天先知銅牌誰屬, 危地馬拉哥頓仍有機會入三甲!

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-8-2 10:56 PM 發表

打完啦,你段新聞尋日架

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-8-2 10:50 PM 發表
在運動場上, 運動員發輝最光輝的, 唔係攞咩奬牌這些副作用,

最重要的係發揮自己極限, 明知不可能, 也無懼去拼盡自己的未知, 散發出自己最強的小宇宙, 春青的光輝璀璨. 令自己人生無憾.

輸咗瀨件衫喎, 吔啦!
香港運動員,我幾欣賞杜凱琹

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-8-2 10:50 PM 發表

輸咗瀨件衫喎, 吔啦!
輸波賴件衫

我睇咁耐比賽都係第一次見

引用:
原帖由 請輪入用戶名稱 於 2021-8-2 10:57 PM 發表

打完啦,你段新聞尋日架
吓, 輸埋!!!!

咁咪當豐富了人生一次生命的插曲囉

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-8-2 10:56 PM 發表

羽毛球賽事己完結

附件

20210802_230618.jpg(153.99 KB)

安賽龍贏咗 丹麥條美人魚保佑佢

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]