• 瀏覽: 6,997
  • 回覆: 18
日本羽毛球一哥桃田賢斗出戰東京奧運男單賽事,卻在周三分組賽直落兩局不敵南韓球手許侊熙,一勝一負爆大冷出局。桃田賽後公開向支持者道歉,認為自己今場表現差勁。

桃田今場求勝心切,結果頻頻犯錯,以15:21、19:21落敗,分組賽一勝一負提前畢業,許侊熙晉級之後直入八強。桃田賢斗賽後接受訪問時公開道歉,他說:「今場我無法調動自己步伐,即使嘗試解決問題也不成功,表現得太過差勁。我很感染大家支持,對不起,我無法滿足大家的期望。」

輸咗就係輸咗, 人地一哥輸咗俾排名38的南韓球手就認, 唔會學某人瀨完人地駡佢做乜唔著港隊衫, 又或瀨件衫影響佢咁冇品0既

新聞來源連結:
https://hd.stheadline.com/news/realtime/spt/2147232/即時-體育-東奧羽毛球-桃田賢斗爆冷出局-公開向支持者道歉

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-8-2 08:39 PM 發表
日本羽毛球一哥桃田賢斗出戰東京奧運男單賽事,卻在周三分組賽直落兩局不敵南韓球手許侊熙,一勝一負爆大冷出局。桃田賽後公開向支持者道歉,認為自己今場表現差勁。

桃田今場求勝心切,結果頻頻犯錯,以15:21、19:21落敗,分組賽一勝一負提前畢業,許侊熙晉級之後直入八強。桃田賢斗賽後接受訪問時公開道歉,他說:「今場我無法調動自己步伐,即使嘗試解決問題也不成功,表現得太過差勁。我很感染大家支持,對不起, ...
危地馬拉運動員入左4強,明顯實力強過黑家朗

留意, 打敗這一哥的南韓選手, 下場又被擊敗伍家朗的危地馬拉選手擊敗, 

所以伍家朗怨甚麼, 根本就是自己原地踏步, 不進則退, 被人技術擊倒

冇得抵瀨!

引用:
原帖由 豬木屍吃河童 於 2021-8-2 08:55 PM 發表

危地馬拉運動員入左4強,明顯實力強過黑家朗
人地危地馬拉哥頓都話佢不斷努力去做好自己運動員身份, 但伍家朗就分心去支持黑暴, 而家咪有幾多付出, 有幾多收獲囉, 怨不得人, 要怨就怨自己啦!

係咪外圍買重自己輸, 撈了一筆.

伍+1朗有心玩政治,邊有心機打波吖

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-8-2 08:39 PM 發表

桃田今場求勝心切,結果頻頻犯錯,以15:21、19:21落敗,分組賽一勝一負提前畢業,許侊熙晉級之後直入八強。桃田賢斗賽後接受訪問時公開道歉,他說:「今場我無法調動自己步伐,即使嘗試解決問題也不成功,表現得太過差勁。我很感染大家支持,對不起, ...
點解港人可以壞到咁既程度!?

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2021-8-2 09:02 PM 發表

點解港人可以壞到咁既程度!?
無知兼自大囉, 以為伍家朗因排名高過危地馬拉哥頓, 就一定贏. 睇死睇唔起危地馬拉選手, 黃人係咁自大, 所以失敗囉!

乜話?巨人殺手!!?

引用:
原帖由 13個加速馬達 於 2021-8-2 10:05 PM 發表
乜話?巨人殺手!!?
今次這個危地馬拉哥頓都算係巨入殺手, 佢打敗了擊敗一哥的南韓選手, 殺入了四強

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-8-2 10:25 PM 發表

今次這個危地馬拉哥頓都算係巨入殺手, 佢打敗了擊敗一哥的南韓選手, 殺入了四強
哥頓絕對得人尊敬!如此年紀,資源,打到如此成績!

引用:
原帖由 令狐椒 於 2021-8-2 08:59 PM 發表
係咪外圍買重自己輸, 撈了一筆.
主場加大熱門 好大壓力

日本仔會唔會插桃田?

引用:
原帖由 天生夜筍盤 於 2021-8-2 10:34 PM 發表
日本仔會唔會插桃田?
根本冇資格插, 俾個錢咩??觀眾付出過乜, 所以輸咪輸囉, 輸咗都關班觀眾9事咩

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-8-2 09:06 PM 發表

無知兼自大囉, 以為伍家朗因排名高過危地馬拉哥頓, 就一定贏. 睇死睇唔起危地馬拉選手, 黃人係咁自大, 所以失敗囉!
人哋排名低因為冇錢參加國際賽, 邊似得伍生有政府資源不停參加國際賽提高排名。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]