• 瀏覽: 22,459
  • 回覆: 140
+2

廣大市民期待以久的百億電子消費券正式「落袋」!首期2000港元金額在昨日(1日)起開始發放。零售管理協會主席謝邱安儀今早(2日)在電台節目表示,在首期電子消費券發放的第一天,消費券所帶來的動力已非常好,有商戶坦言生意額增加5成,部分更出現倍升。

好耐未大買特買,大家一齊開開心心洗錢

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210802/bkn-20210802082922922-0802_00822_001.html

收服務費的黑店十分智障, 店名被公開後; 以後就唔洗旨意有人幫襯了

引用:
原帖由 u23dom 於 2021-8-2 10:07 AM 發表
收服務費的黑店十分智障, 店名被公開後; 以後就唔洗旨意有人幫襯了
收 +1 服務費呢?

多了生意都唔滿足,仲要偷偷加價同收服務費,簡直貪腐得無厭

引用:
原帖由 Chobis 於 2021-8-2 10:12 AM 發表
多了生意都唔滿足,仲要偷偷加價同收服務費,簡直貪腐得無厭
港人做生意模式係咁

通常呢類渣鋪都係曱甴蟥店

啲人狗屎垃圾都走去搶,痴線。又換電話又換電腦,製造埋啲電子垃圾出嚟污染環境

引用:
原帖由 u23dom 於 2/8/2021 10:07 AM 發表
好似旺角啲舖頭都劏自遊行遊客,講真無咗遊客佢地想劏都無得劏

賺到盡就係小商戶特色

引用:
原帖由 u23dom 於 2021-8-2 10:07 AM 發表
冇良商人

引用:
原帖由 LT311 於 2021-8-2 10:24 AM 發表
賺到盡就係小商戶特色
連鎖店都加價

引用:
沙田石門萬順安妝藥

藍畜店極度短視!

主題標籤 #消費券
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]