• 瀏覽: 5,116
  • 回覆: 108
班粉葛唔移民

轉個頭走唔甩俾警察周咗

入到臭格一樣都係照顧唔到你地架啦

上世紀走過難的中國人,都不會阻止子女移民啦.

若是廢老?留俾特區政府包一世也.

佢地仔女看在眼裡, 將來一定自作自受

引用:
原帖由 pooh1971 於 2021-8-2 14:15 發表

咪偷換概念啦
偷換咗咩概念?

引用:
原帖由 新型冠狀病毒 於 2021-8-2 01:57 PM 發表
班老野知唔知班仔女係因為逃避暴政惡法先移民架?
言下之意即係如果有事,老豆老母就唔使避嘅?

引用:
原帖由 奇異果博士 於 2021-8-2 04:57 PM 發表

言下之意即係如果有事,老豆老母就唔使避嘅?
咪係
老人家去輪專科 要輪幾年
咁都忍到嘅 ?

引用:
原帖由 奇異果博士 於 2021-8-2 01:19 PM 發表

平時講到幾咁偉大,咩為下一代、為香港,有事時連自己老豆老母都可以賴低唔理!個個月就去拜太子站,清明重陽又唔知有冇咁有孝心拜吓自己阿爺嫲?
大佬!老一輩嘅人當年多數歸化英籍,
多數自己有BNO,
佢自己係可以走。

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2021-8-2 05:34 PM 發表

大佬!老一輩嘅人當年多數歸化英籍,
多數自己有BNO,
佢自己係可以走。
你養佢 ?

引用:
原帖由 vvoy 於 2021-8-2 05:36 PM 發表

你養佢 ?
有都係藍營的人養啦!
係藍營猛叫佢哋走,重話走左唔好返黎!

引用:
原帖由 zgiu 於 2021-8-2 09:32 AM 發表
【明報專訊】移民潮再起,長者面對家人分離易生負面情緒。提供平安鐘服務的長者安居協會稱,年初至上月底共接獲92宗涉及移民的長者按鐘求助個案,數字有上升趨勢,嚴重個案包括有長者因兒孫一家計劃移民,將剩一人在港生活萌生輕生念頭。協會建議擬移民市民盡早與留港長者溝通,了解他們日後需要。協會本月起推出計劃,團隊定時聯絡家人已移民的長者,讓海外子女了解長者在港生活情況。

https://fs.mingpao.com/pns/20210802/s00046/1e5038d999a95417e96650ae6a98e553.jpg
教出咁嘅仔女,早就該死。

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2021-8-2 05:38 PM 發表

有都係藍營的人養啦!
係藍營猛叫佢哋走,重話走左唔好返黎!
連英籍同BNO,都唔識分
仲係度發up瘋

引用:
原帖由 dhammika2 於 2021-8-2 05:46 PM 發表

教出咁嘅仔女,早就該死。
你講佢?!

https://m.mingpao.com/pns/港聞/article/20210130/s00002/1611944481276/【emily】兒媳被爆入籍澳洲做移民生意-譚sir鬧傳媒滋擾家人

引用:
原帖由 台灣小榴槤 於 2/8/2021 09:42 發表
曱甴真係無親情
吾緊要, 佢地會有報應, 將來曱甴子女一樣咁不孝

引用:
原帖由 zgiu 於 2021-8-2 09:32 AM 發表
【明報專訊】移民潮再起,長者面對家人分離易生負面情緒。提供平安鐘服務的長者安居協會稱,年初至上月底共接獲92宗涉及移民的長者按鐘求助個案,數字有上升趨勢,嚴重個案包括有長者因兒孫一家計劃移民,將剩一人在港生活萌生輕生念頭。協會建議擬移民市民盡早與留港長者溝通,了解他們日後需要。協會本月起推出計劃,團隊定時聯絡家人已移民的長者,讓海外子女了解長者在港生活情況。

https://fs.mingpao.com/pns/20210802/s00046/1e5038d999a95417e96650ae6a98e553.jpg
最緊要要佢簽衰仔紙, 以防日後回流痴家.

仲有好多子女,叫2老幫佢上車

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]