• 瀏覽: 5,110
  • 回覆: 108
引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2021-8-2 11:51 AM 發表

黃絲良知 揸乾揸盡 留下父母
黃絲良知 父母是政府的

引用:
原帖由 zgiu 於 2021-8-2 09:32 AM 發表
【明報專訊】移民潮再起,長者面對家人分離易生負面情緒。提供平安鐘服務的長者安居協會稱,年初至上月底共接獲92宗涉及移民的長者按鐘求助個案,數字有上升趨勢,嚴重個案包括有長者因兒孫一家計劃移民,將剩一人在港生活萌生輕生念頭。協會建議擬移民市民盡早與留港長者溝通,了解他們日後需要。協會本月起推出計劃,團隊定時聯絡家人已移民的長者,讓海外子女了解長者在港生活情況。

https://fs.mingpao.com/pns/20210802/s00046/1e5038d999a95417e96650ae6a98e553.jpg
平時講到幾咁偉大,咩為下一代、為香港,有事時連自己老豆老母都可以賴低唔理!個個月就去拜太子站,清明重陽又唔知有冇咁有孝心拜吓自己阿爺嫲?

黃絲西化.
西人傳統是不孝, 冇人性的.

連登有班仆街叫父母自殺....
黃撚真心痴撚線
唔怪得連自己老豆老母老婆仔女都殺得落手

咁啲大酒店生意應該大增

減少公屋輪候問題

先寫定遺囑,將所有財產捐畀公益金。

同時代垃圾講良心咪柒玩啦

生得仔女就要預咗只有付出沒有回報

班老野知唔知班仔女係因為逃避暴政惡法先移民架?

痴線

引用:
原帖由 onnam 於 2021-8-2 11:53 AM 發表
香港大把長者,後生時都係留低老父母,自己從大陸回港謀生。

今時今日只不過是歷史重演。
咪偷換概念啦

引用:
原帖由 新型冠狀病毒 於 2021-8-2 01:57 PM 發表
班老野知唔知班仔女係因為逃避暴政惡法先移民架?
就算係暴政惡法,都係因為有一班目無法紀、肆無忌憚犯法嘅暴民惡徒要去對付

家有曱甴就家破人亡 

引用:
原帖由 奇異果博士 於 2-8-2021 13:19 發表

平時講到幾咁偉大,咩為下一代、為香港,有事時連自己老豆老母都可以賴低唔理!個個月就去拜太子站,清明重陽又唔知有冇咁有孝心拜吓自己阿爺嫲?
能夠移民英國比留在父母身邊更重要!
父母應該要為子女作最後的付出!
支持佢地去英國、美國、加拿大做高等人!
決不留在香港做卑劣的香港華人!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]