• 瀏覽: 35,074
  • 回覆: 164
+4
問題係老美甚至部分歐豬唔願意見到同亞洲人平起平坐呢,呢樣先係問題根本

小心俾人呃人厠所,一路幫你吹,小心吹爆。

平起平坐

一於聯手滅咗呢個邪惡嘅美國啦

引用:
原帖由 andy12001 於 2021-8-2 06:21 PM 發表

唔好拎以前中國同今日中國混為一談,根本係兩回事。
以前中國包括埋台灣同釣魚台, 所以現今中國仍需努力

山河一統!

歐美各國對當前的錯判形勢是未來導致歐美各國走向衰敗的主因!

祖國好,對香港也是好事。
支持國家繁榮。

引用:
原帖由 香港神仙 於 2021-8-2 08:23 PM 發表
祖國好,對香港也是好事。
支持國家繁榮。
根本對所有華人都係好事, 有強大國家作後盾的人, 出到國外都可大聲D, 理直氣壯好多

引用:
原帖由 cwilson1 於 2-8-2021 20:29 發表

根本對所有華人都係好事, 有強大國家作後盾的人, 出到國外都可大聲D, 理直氣壯好多
大聲D小心會得罪人地,小心比鬼佬打。

引用:
原帖由 人品大爆發 於 2021-8-2 03:16 PM 發表
得個吠,幾時先打?
中國一向和平發展經濟,唔會主動打仗,美國成日撩交打,但中國當真派軍艦,軍機過去,美國航母戰鬥群又走咗避戰,所以打唔成。

俄國明白尊重共存,美國只會盲目對抗以示強者衰落行為,三國時代一早已建立,將來誰是魏國就看誰國領導智惠。

平起平坐呢句說話真心的嗎?如果係嘅話麻煩交番之前侵佔咗中國嘅土地

引用:
原帖由 eliskw2000 於 2021-8-2 03:19 AM 發表
阻又有咩意思? 美國咁不滿中國,去搵印度做世界工廠啦。
搵印度玩牛屎啦

中國勁

引用:
原帖由 rtrtrt2006 於 2021-8-2 03:12 AM 發表
美國方面披露中國加速建設東風-41導彈發射井消息後,俄羅斯核武器專家阿爾巴托夫(Alexei Arbatov)指出,沒什麼能阻擋中國的核潛力與美俄平起平坐

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20170731/1501492526597ef52ed01f8.jpg/PM5JuVW2-kF2N2T-sjH-ZucjslXEY0Dudbi5vXW4ub0?v=w1280r16_9
雖然中俄關係可以話係響上世紀到目前為止嘅罕有蜜月期,但我真唔敢講兩國意識形態或思想相近,都係傳統思想,防人之心不可無

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]