• 瀏覽: 1,673
  • 回覆: 24
+4
am730香港公信力第一的免費報紙 新聞 新聞拆解|美國單日新冠病例飆近20萬宗 4個問題搞唔掂隨時崩潰

https://www.am730.com.hk/news/share/278341
美國禁多人打左針都一日2O萬人確疹,禁你覺得打針係咪真係有用嗎?總之每一個地方一放寬唔帶口罩就爆,所以最有用都係帶口罩, 其實啲疫苗講到明係緊急使用, 根本香港就唔算係緊急 ,點解要逼人打針呢? 因為一隻疫苗開發 起碼要三四年 ,因為有d副作用, 要耐少少時間先可以睇到, 但因為歐洲好多地方 每日確診人數太多 , 所以等唔切 先迫住要緊急使用疫苗 ,香港已經60日冇本地確診, 所以冇政府根本必要迫人打疫苗, 澳門都冇逼過人哋打疫苗, 澳門特首話如果啲疫苗到期會 揼曬佢, 只會鼓勵不會逼人

新聞來源連結:

https://www.am730.com.hk/news/share/278341

打疫苗不代表不會感染, 但打了疫苗不會重症或死亡,
始終打好過唔打。

同樣係天災 , 唔見黃人攞來 打飛機嘅

尾國加油,突破自己,戰勝自己製造既病毒😁

引用:
原帖由 forevermore 於 2021-8-1 11:48 PM 發表
打疫苗不代表不會感染, 但打了疫苗不會重症或死亡,
始終打好過唔打。
而家有好人就算冇打過疫苗 ,都係輕症, 甚至冇病徵, 咁點樣證明 嗰個打咗疫苗嘅人, 如果中咗 真係輕症 係關支疫苗是 ,定係 佢本身就算唔打都係輕症,  其實真係冇人知㗎, 都係啲專家講呀! 香港嗰啲專家 全部都係睇藥廠嘅報告 佢寫乜 啲專家就講乜 即係話你如果英文好叻嘅話 你都可以做專家

你淨係睇嗰個袁國勇 又話七成 而家又話九成 最初仲話香港會有140萬人感染添 呢啲咪就係專家囉

我可以好肯定話你哋知 根本冇群體免疫呢一樣嘢 除非有一種疫苗 打完係100%唔中 而又差唔多全部人打曬 咁就可以做到群體免疫 如果得七成人打曬 疫苗保護率就算有八成 即係話香港都會有一二百萬人 係會受到感染 咁點樣做到群體免疫呀 可能而家你覺得我講你都多餘 時間會證明一切 何況嗰支針打完又唔係一世唔使再打 半年之後 又要開始重頭打過 試問點可以每一年搵齊五百萬人打針嗎 打打下 啲人都睬你都傻啦

引用:
原帖由 T2. 於 2021-8-1 11:57 PM 發表
尾國加油,突破自己,戰勝自己製造既病毒😁
尾角加油

引用:
原帖由 9big 於 2021-8-1 11:55 PM 發表
同樣係天災 , 唔見黃人攞來 打飛機嘅
黃人攞來打緊㗎喇,唔係有傳霉話美國抗疫世界第一咩?

當香港有750萬人, 有八成人打咗針 即係有六百萬人打針 但係六百萬人裏面得八成人係有抗體, 即係有120萬人可能會感染, 淨返 兩成人 唧係 一百五十萬人係冇打針, 即係就算八成人有打針, 都仲有二百七十萬人會受感染, 所以我覺得 只要一日 歐洲美國嗰啲地方 繼續唔識嘅話 呢個疫情 下次嘅奧運會都唔會完

美國人生病了,

唔敢入醫院,

留係屋企傳染俾屋企人,

屋企人又走出去傳染其他街外人。

引用:
原帖由 mingting0227 於 2021-8-2 12:05 AM 發表
你淨係睇嗰個袁國勇 又話七成 而家又話九成 最初仲話香港會有140萬人感染添 呢啲咪就係專家囉
香港幾個講毒專家,淨係想阻止中港通關
接納佢地意見嘅高層,都非常有問題

" 儘管Delta可能「防不勝防」,但數據仍然顯示,美國大部分因新冠重症入院及死亡的人士,均無接種新冠疫苗 "

>> 美國人唔肯打疫苗,後果有目共睹。

引用:
原帖由 mustdoit 於 2021-8-2 08:14 AM 發表
" 儘管Delta可能「防不勝防」,但數據仍然顯示,美國大部分因新冠重症入院及死亡的人士,均無接種新冠疫苗 "

>> 美國人唔肯打疫苗,後果有目共睹。
"美國CDC:Delta傳染力強 麻州74%染疫者已打完疫苗 -- 上報 / 國際" https://www.upmedia.mg/news_info.php?SerialNo=120283

啲藥廠真係發達啦 打完一針又一針 永遠冇得打完 就算打完都中 都建議繼續打

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]