• 瀏覽: 43,458
  • 回覆: 253
  • 追帖: 2
+25
【Now新聞台】新華社發表評論文章,指教協長期反中亂港,最近退出民陣及支聯會但無法洗脫違法問題,特區政府必須徹查到底。

評論文章指,教協「跳船自保」不僅無法洗脫涉嫌違法的問題,亦不能勾銷過往煽暴及禍港罪責,指教協與民陣及支聯會有錯綜複雜的人員及資金勾連,而教協實際運作偏離工會宗旨,變成不折不扣的政治組織,令政治滲入校園,學生捲入暴亂。

一班有組織的專業人士帶小學生預先製作好的文宣貼牆上,
帶中學生去遊行示威破壞交通設施....
將政治帶入大中小學的老師教授大部份都是教協會員...
2013年3月21日,香港教育專業人員協會聯同其他泛民主派政黨及團體成立真普選聯盟
現有成員團體包括:

1. 人民力量
  2. 社會民主連線
  3. 公民黨
  4. 工黨
  5. 香港教育專業人員協會
  6. 新民主同盟
  7. 街坊工友服務處
  8. 香港民主民生協進會
  9. 公共專業聯盟
  10. 香港社會工作者總工會
  11. 民主動力

真普選聯會亦同時邀請其他學者及團體加入。

新聞來源連結:
https://news.now.com/home/local/player?newsId=444341

police must take action

阿爺出到聲,教畜協你班仆街今次重唔仆街
塗毒下一代廿幾年嘅債要還㗎
下一個妓脅

教協記協全部出嚟找數

邪教組織,洗啲老師嘅腦,然後毒害細路,仲收取大量捐款同會費自肥。呢啲邪教協應該全部收檔,負責人坐監 

引用:
原帖由 貴貴大世界 於 2021-7-31 09:13 AM 發表
阿爺出到聲,教畜協你班仆街今次重唔仆街
塗毒下一代廿幾年嘅債要還㗎
下一個妓脅
奶媽同愛將楊潤雄廢到無淪, 應做唔做, 搞到阿爺忍無可忍!
CY發功? 梁振英早前已指摘教協其實係陀地社團, 包庇毒師不遺餘力!
https://www.youtube.com/watch?v=_O3BgqyKD_I

亂港檔案> 亂港黃師
張銳輝(Cheung Yui Fai)
No.1536T
上線日期:2020-08-31 15:13
最後更新日期:2020-08-31 15:13

個人簡介
保良局李城璧中學副校長,香港教育專業人員協會教育研究部主任。
Dob:1969-06-05
Tel:91087097
Facebook:100003182122131
Twitter:ruihui22

劣跡
亂港黃師

有違師德,長期參與政治,發表大量立場鮮明的偏頗政治言論,縱容亂港分子,煽動學生罷課,鼓動老師在校內搞衝突。別有用心透過通識科教材,向學生輸出偏激政治觀念,渲染警民敵對,向學生灌輸仇警思想。
https://www.youtube.com/watch?v=y-hctctSYsY&t=16s

葉健源一邊口講核爆都唔割, 不過今日應會辭職.

跳船唔得,跳崖可能得

引用:
原帖由 bomdhead 於 2021-7-31 09:28 AM 發表

奶媽同愛將楊潤雄廢到無淪, 應做唔做, 搞到阿爺忍無可忍!
exactly!估計阿爺都見到3條7咁耐都未郁教畜失去耐性先出聲
期望下一個整頓嘅係記協同黑司髮

引用:
原帖由 alex33hewlett 於 2021-7-31 09:23 AM 發表
睇曱甴頭目跳船好睇過 "妖電視照鏡" 跳曱甴舞, 繼續買多D花生, 嘆啤酒食花生睇捉曱甴, 天時暑熱, 人生一樂也.
今朝打死了一隻曱甴

有邊地區嘅教育係抵毀國家?
相信只有香港吧。
無辦法,係一個高度言論自由地方高竟然叫無自由。
香港而家嘅現況都係曱甴爭取回來。
但有幾多人真正認識咩叫做政治?
你唔搞政治仲有好多嘢可搞,何苦害了下一代?
英國佬係香港百多年俾咗幾多民主自由香港人?
教協有冇認真如何看待英國人在港百多年歷史?

想走冇咁易
校工去咗邊

引用:
原帖由 小魔怪 於 2021-7-31 09:18 AM 發表
教協記協全部出嚟找數
要加埋大律師公會

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]