• 瀏覽: 13,130
  • 回覆: 193
  • 追帖: 1
+3
引用:
原帖由 cannabisbaby 於 2021-7-30 12:57 PM 發表
現屆特區政府任期只餘一年,坊間對於未來3場重要選舉有眾多猜測,尤其明年3月的特首選戰。國務院港澳辦主任夏寶龍早前對香港管治者提出5個要求,包

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210730/497730723004813312610894.jpeg/MxIhrKBtXl2d_dhThOT0A3HmYZ3dCcQ5foxZtH6MWbQ

龍 ...
夏寶龍嬲唔嬲你又知

曾鈺成你管好手下條姓穆既廢柴先 林鄭做得唔好 咪比返cy做

林鄭既厲害之處就係佢居然可以令到黃人同藍人咁團結地一齊去叫佢落台

引用:
原帖由 bdrom1 於 2021-7-30 01:06 PM 發表
林鄭既厲害之處就係佢居然可以做到無論黃人藍人一樣咁討厭佢
呢句真

呢隻老鼠成想同隻徒弟李慧琼助攻 ? 阿爺早已開出特首條件,李慧琼迫害忠良穆Sir,屎就有牠食 !

香港嘅繁榮一向主要靠住宅樓市
中國何必一定要想方設法去推冧佢

堅決盲撐林鄭

支持林鄭連任到2047

老鼠成李慧琼假到死,一點都無 !

夏寶龍昨稱管治者不僅要愛國愛港,還需德才兼備、具備管治才幹。
他提出5項對管治者的要求:
一、擔當立場堅定的愛國者,除要堅決落實中央對港全面管治權、落實維護國安的法律制度等外,要「敢於同損害國家主權、安全、發展利益和損害香港繁榮穩定的言行作鬥爭」;
二、善於解決各種矛盾,敢碰撞,衝破制約香港發展經濟、改善民生的「各種利益藩籬」,有效破解住房、就業、醫療、貧富懸殊等問題;
三、善於為民眾辦實事,貼基層、接地氣,特別是聚焦市民關注的事,以施政業績取信於民;
四、善於團結方方面面的力量,遇事多溝通與諒解;
五、善於履職盡責,對國家及香港高度負責。

房屋問題中央官員都講咗好多次 , 林鄭經常用難字嚟形容 , 唔掂就應該退位讓賢囉

香港核心問題,根本就唔係房屋問題,係競爭力同產業問題,而家香港人個個都覺得自己冇競爭力,個個都睇住政府D錢,你將啲錢派落公屋度,大把人反你!!

其實你幫邊個都搞唔掂,你幫年青人咩,支持起公屋嗰班友出嚟跳老舞,你支持起公屋咩,年青人就出嚟跳老舞!!

所以派錢就係最公平嘅嘢!!

再講一個問題,香港大部份人都係有私樓,居屋,住公屋。佢哋個個訴求都唔同,香港政府只會越搞越唔公平。

搞到最後,住公屋嘅,有私樓嘅,有居屋嘅,住劏房嘅,公屋輪候冊,所有人一齊屌你香港政府!!

如果「忠誠的廢物」李慧琼做特首,黑暴丟幾個汽油彈咁佢本人肯定又唔知去咗邊,連譴責都唔會有,縮得就縮

引用:
原帖由 傅満州 於 2021-7-30 01:14 PM 發表
堅決盲撐林鄭

支持林鄭連任到2047
林鄭功成應該身退喇,而家先運用收地法收地,係咪搏政績 ? 原來咁容易就可收地..

我支梁振英再任特首 !

依條地產狗豬肉成,遲唔遲,早唔早,又出嚟鳩噏,佢就唔係莫名其妙,係有目的

引用:
原帖由 bdrom1 於 2021-7-30 01:06 PM 發表
林鄭既厲害之處就係佢居然可以令到黃人藍人咁團結地去叫佢落台
咁佢成功了!香港大和解了!

主題標籤 #曾鈺成
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]