• 瀏覽: 75,327
  • 回覆: 881
+22
香港游泳隊放棄出戰女子4x200米自由泳接力比賽,讓何詩蓓專心備戰一百米自由泳賽事,消息在周三傳出之後引來外界爭議不休,更有人乘機謾罵游泳隊隊員。香港游泳隊總教練陳劍虹不禁發火,特意在網上撰文公開回應,並盼望泳手不會因為外界質疑聲音受損。

使撚理班連登狗同黃畜咁多

新聞來源連結:
https://www.bastillepost.com/hongkong/article/8898641

建制個d人好煩

睇少陣社交媒體專心比賽喇

香港人要一條心,全力支持何詩蓓在其他項目爭取獎牌。我諗冇人想見到何詩蓓游咗接力後,100自游個44,55返來,冇牌攞。網路好多自私精,唔考慮大局,只計個人得失。所以陳教練,不需理會網路上 歪理連篇的批評者。

為什麼選擇棄賽?
聽過什麼叫體育精神?!

為獎牌着想冇問題

引用:
原帖由 紫色字宙 於 2021-7-29 21:04 發表
香港人要一條心,全力支持何詩蓓在其他項目爭取獎牌。我諗冇人想見到何詩蓓游咗接力後,100自游個44,55返來,冇牌攞。網路好多自私精,唔考慮大局,只計個人得失。所以陳教練,不需理會網路上 歪理連篇的批評者。
誰是自私撚?不言而喻吧

既然自知無料?又為何參賽?

引用:
原帖由 出入肉肉高潮 於 2021-7-29 08:58 PM 發表
建制個d人好煩
屌下佢地打假波有錯咩?同踼波射自己龍門有分別咩?

引用:
原帖由 @海東青 於 2021-7-29 09:05 PM 發表
為什麼選擇棄賽?
聽過什麼叫體育精神?!
咁呢個又唔盟體育精神事wor..呢d事常有架啦,係你自己少見多怪者。。就算係頂級選手都會有出現。強如美國,澳洲既選手常放棄接力賽事,集中自己有把握既項目。。因為好多事選手沒法子預先知道了賽事既項目次序,如果真係唔夠時間回氣,放棄某些項目當然係選擇之一

引用:
原帖由 紫色字宙 於 2021-7-29 09:04 PM 發表
考慮大局即係投機取巧!
真係有考慮大局早就唔好報名啦!邊個逼你報名?

係香港, 喜歡攬炒既戇鳩垃圾真係好多. 
因為呢群戇鳩垃圾一事無成, 所以最唔想見到既就係別人成功. 

引用:
原帖由 @海東青 於 2021-7-29 09:08 PM 發表
既然自知無料?又為何參賽?
報過名可以爭取更多政府資助。

引用:
原帖由 nut30 於 2021-7-29 21:10 發表

咁呢個又唔盟體育精神事wor..呢d事常有架啦,係你自己少見多怪者。。就算係頂級選手都會有出現。強如美國,澳洲既選手常放棄接力賽事,集中自己有把握既項目。。因為好多事選手沒法子預先知道了賽事既項目次序,如果真係唔夠時間回氣,放棄某些項目當然係選擇之一
我只見過因傷退出!
現在是奧運會,你以為玩泥沙

引用:
原帖由 @海東青 於 2021-7-29 09:05 PM 發表
為什麼選擇棄賽?
聽過什麼叫體育精神?!
無錯,覺得攞唔到牌就唔玩,咁其他國家都唔黎陪跑啦

主題標籤 #何詩蓓
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]