• 瀏覽: 25,893
  • 回覆: 215
+3
港隊羽毛球「一哥」伍家朗早前被指,其身穿無香港區旗標識的黑色球衣參賽,因此捲入風波。昨日伍家朗出戰分組賽時改穿印有香港區旗的綠白色球衣,卻竟

這邊錯得仲離譜, 先係繪圖員畫錯, 整好一件貨辦又冇人睇到有錯, 到大貨QC又睇漏

新聞來源連結:
https://std.stheadline.com/realtime/article/1647622/即時-港聞-維港會-伍家朗東奧分組賽球衣-疑印錯區旗

全部都只發生佢一個身上?如果係有心定無意已好明顯

區旗由羽總負責印,球員和贊助Fila就無責任,要追究都係羽總!

引用:
原帖由 我是中國香港人 於 2021-7-29 06:06 PM 發表
區旗由羽總負責印,球員和贊助Fila就無責任,要追究都係羽總!
Fila收到有問題的圖又照去? Fila也有責任

引用:
原帖由 sam0010 於 2021-7-29 06:00 PM 發表
全部都只發生佢一個身上?如果係有心定無意已好明顯
羽總的繪圖員和Fila職員一樣有責任

引用:
原帖由 冗員七號 於 29-7-2021 05:56 PM 發表
港隊羽毛球「一哥」伍家朗早前被指,其身穿無香港區旗標識的黑色球衣參賽,因此捲入風波。昨日伍家朗出戰分組賽時改穿印有香港區旗的綠白色球衣,卻竟

https://image.stheadline.com/f/680p0/0x0/100/none/cfd276c8db35a5d0996dac8a3e8a2e7e/stheadline/inewsmedia/20210729/share_2021072917073430344.jpg
件衫吸左汗縮水變形

求鳩其啦。都出左局。無謂再關注哩條友啦。😪

引用:
原帖由 st105 於 2021-7-29 06:28 PM 發表
求鳩其啦。都出左局。無謂再關注哩條友啦。😪
咁又係,條友都無機會在今屆奧運出賽。

算吧啦 下次索性用中國身份參加啦 搞咁野做乜
又中國香港 又中國 ⋯⋯ 全部用中國球衣 又有贊助
李寧、特步

益左香港運動員添啦
700萬人嘅冠軍
14億人冠軍
廣告費同奬金 仲多好多倍添

算啦
都輸左
無謂再鞭屍

引用:
原帖由 我是中國香港人 於 2021-7-29 18:06 發表
同一隊香港羽毛球隊,其他球員都有官方球衣,唯獨黑朗沒有,即是代表香港的資格有問題,點解可參賽。

是撚旦啦。都出咗局仲有乜好講

中國女排連輸3場,我好興奮,點算好?

壽衣朗,下次真係著件壽衣去比賽

引用:
原帖由 冗員七號 於 2021-7-29 05:56 PM 發表

https://image.stheadline.com/f/680p0/0x0/100/none/cfd276c8db35a5d0996dac8a3e8a2e7e/stheadline/inewsmedia/20210729/share_2021072917073430344.jpg
難怪香港以前係出名成衣輕工業, 現在都沒有了

主題標籤 #伍家朗
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]