• 瀏覽: 7,834
  • 回覆: 49
+2
聽審師

引用:
原帖由 2013gundam 於 2021-7-29 17:01 發表

反對派當時玩到咁盡 其實又唔係唔可以理解
當時個時空環境 就係中美貿易戰已經開打
侵明顯就係用盡各種手段去逼中國退讓
你以為黑暴真係完全係逃犯條例所引起?
根本美國早就佈好局 只不過等一個時間點去引爆
所以當日黑暴 其實亦係美國顛覆中國政權既手段

以當時個情況 如果中央真係派人落黎 那怕唔係軍隊 只係武警
美國就會有藉口聯同盟友對中國進行新一輪制裁 甚至係禁運
但係中央就沉 ...
死因,係唔了解共產黨歷史

班曱甴貪勝不知輸
玩鬥爭,曱甴美國都行埋一邊

呢條小丑見佢舊拍擋屎忽全做議員好好搵,以為自己都可以,點知依家屎忽全都冇議員做,人哋基佬坐監如魚得水,日日可以同猛男執番梘,佢入去真係日日同人擔咩?

呢班小醜咪又係全部為「錢」。中央肯收為己用,班賤人會排隊去投靠。可惜,阿爺唔會收呢啲垃圾囉。

恭喜抵撚死

引用:
原帖由 2013gundam 於 2021-7-29 03:07 PM 發表

回歸以來 有邊次唔係咁
國歌法點解要立
點解要揸緊宣誓
點解要修改議事規則
點解要立港版國安法
一切一切 咪係玩野無成本 唔係唔玩呀
覺得無明文直接針對做規管 係現有法律既灰法地帶
所以就出盡力去玩 玩到爛 玩到殘
黎緊司法覆核同法援我諗都會改

點解中央一步步收緊對港既政策
咪就係多得呢班人囉

之前成日以為有外國幫口 有外媒幫佢地做大外宣
覺得中央唔會對付佢地
...
200 萬加1 蠢甴,以為做埋d 硬膠野, 搞破壞,不合作運動可以令中央就範,改變對香港既政策。而家咪求仁得仁,中央就範啦,中央發覺原來對你香港好係唔撚得,要全方位收緊先係正確。香港班蠢甴根本就係同自己掘緊墳墓,要全香港人一齊陪葬

引用:
原帖由 2013gundam 於 2021-7-29 03:07 PM 發表

回歸以來 有邊次唔係咁
國歌法點解要立
點解要揸緊宣誓
點解要修改議事規則
點解要立港版國安法

咪就係多得呢班人囉

覺得中央唔會對付佢地
...
曱甴都係弱智,佢哋根本由始至終都無成功的可能,佢哋想做的係香港獨立,甚至推翻中國共產黨,歐美做左幾十年都唔成功的事,佢哋妄想自己會成功。幾十年前中國未有實力都唔驚外國勢力啦,何況今時今日比有心人洗腦,不知所謂,無得救架啦

引用:
原帖由 2013gundam 於 2021-7-29 05:01 PM 發表

反對派當時玩到咁盡 其實又唔係唔可以理解
當時個時空環境 就係中美貿易戰已經開打
侵明顯就係用盡各種手段去逼中國退讓
你以為黑暴真係完全係逃犯條例所引起?
根本美國早就佈好局 只不過等一個時間點去引爆
所以當日黑暴 其實亦係美國顛覆中國政權既手段

以當時個情況 如果中央真係派人落黎 那怕唔係軍隊 只係武警
美國就會有藉口聯同盟友對中國進行新一輪制裁 甚至係禁運
但係中央就沉 ...
說得好

三十年後回看國安法

等於現在回看icac

立署時必定大把人認為無料到, 唔敢執行, 搞多個部門cap 水 等等

結果呢? 正本清源之開始也

引用:
原帖由 fiogermi 於 2021-7-30 03:51 AM 發表

200 萬加1 蠢甴,以為做埋d 硬膠野, 搞破壞,不合作運動可以令中央就範,改變對香港既政策。而家咪求仁得仁,中央就範啦,中央發覺原來對你香港好係唔撚得,要全方位收緊先係正確。香港班蠢甴根本就係同自己掘緊墳墓,要全香港人一齊陪葬
看看塔理班如何革命成功, 如何趕走美軍及親美政府

就必定是用槍杆子

革命先哲拉登死得眼閉

引用:
原帖由 fiogermi 於 2021-7-30 03:51 AM 發表

有D人就係咁忍七賤,係要受硬唔受軟

6永有無去撐佢個partner?

法官表示為了避免喧嘩及維護司法專嚴,指令控方準備攝錄機
呢個法官醒,準備影低邊個仲敢係法庭犯法。

引用:

回歸以來 有邊次唔係咁
國歌法點解要立
點解要揸緊宣誓
點解要修改議事規則
點解要立港版國安法

咪就係多得呢班人囉

覺得中央唔會對付佢地
...
仲有 國歌法,蒙面法,起底法

多謝曱甴成功爭取

引用:
原帖由 返工會暈 於 2021-7-29 02:45 PM 發表
人民力量副主席「快必」譚得志,涉嫌多次擺街站時高喊「黑警死全家」等口號,被控發表煽動文字、在公眾地方作出擾亂秩序的行為等

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210729/photo/bkn-20210729132728570-0729_00822_001_01b.jpg?20210729132732

我相信呢隻畜牲死路一條

新聞來源連結 ...
之前聽說話佢貼信封好勤力,超哂班

引用:

回歸以來 有邊次唔係咁
國歌法點解要立
點解要揸緊宣誓
點解要修改議事規則
點解要立港版國安法

咪就係多得呢班人囉