• 瀏覽: 15,175
  • 回覆: 138
+6

香港運動員張家朗及何詩蓓分別在東京奧運奪得金牌及銀牌後。港鐵表示,由於香港運動員在東京奧運會表現出色,將會向所有在東京奧運中勇奪獎牌的香港運動員,送贈終身任搭的車票;而其他代表香港的運動員,亦送贈一年有效的港鐵免費車票。

港鐵又指,為大眾市民一同分享喜悅,將透過MTR Mobile向登記用戶送出10萬程免費本地單程車程,有關詳情將於稍後公布。

咁先係家嘛,運動員為香港付出咁多

新聞來源連結:
https://inews.hket.com/article/3017366/【東京奧運】港鐵再送10萬程本地單程車程 贈香港奧運代表隊一年有效免費車票、獲獎運動員終身任搭

advertisement

好事!
因港鐵有 51% 是政府擁有,即簡接是香港納稅人支持香港奧運選手。

何詩蓓屋企有錢過港鐵啦

引用:
原帖由 豬仔會爬樹 於 2021-7-29 09:59 AM 發表

https://static01-proxy.hket.com/res/v3/image/content/3015000/3017366/20210727_MTR_1024.jpg

香港運動員張家朗及何詩蓓分別在東京奧運奪得金牌及銀牌後。港鐵表示,由於香港運動員在東京奧運會表現出色,將會向所有在東京奧運中勇奪獎牌的香港運動員,送贈終身任搭的車票;而其他代表香港的運動員,亦送贈一年有效的港鐵免 ...
運動員付出咁多,出到去比賽俾啲別有用心既仆街講埋啲唔3唔4既野影響比賽心情,多年努力付之流水,真係可憐.Anyway,其實受害者更加應該得到補償

引用:
原帖由 春天進擊的表姐 於 2021-7-29 10:40 AM 發表
何詩蓓屋企有錢過港鐵啦
有錢過港鐵?

叼叼~~~~益下普羅大眾好過啦

“港鐵又指,為大眾市民一同分享喜悅,將透過MTR Mobile向登記用戶送出10萬程免費本地單程車程。”.
好多商家都唔識做,與民同樂即係直接向八百萬港人宣傳自己品牌。
維x奶嗰D應該linkup 下,送返十萬百萬支贈飲比港人,補返之前隻鑊嘛。

引用:
原帖由 chaolininin 於 2021-7-29 10:49 AM 發表
叼叼~~~~益下普羅大眾好過啦
點益?有份睇都送一年免費?

Good Job

引用:
原帖由 春天進擊的表姐 於 2021-7-29 10:40 AM 發表
何詩蓓屋企有錢過港鐵啦
老友,你講嘢好跨張。

有誠意,大家開心, 

呢D ESG (噱頭嘢) 唔做下樣又會俾人話

引用:
原帖由 chargeurs 於 2021-7-29 10:03 AM 發表
advertisement
所以香港首富唔做呢D門面野..
先可以咁多錢...

牛下女曱甴個死人樣勁反胃囉

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]