• 瀏覽: 3,344
  • 回覆: 22
  • 追帖: 2
+2

因為由黃C搞嘅全港分化運動,非常成功,而家已經返唔到轉頭,做黃C註定係每一刻出現都會被拍,打,踩。
由強迫三罷,私了,破壞設施,起底,抺黑,勾結境外人士 制裁香港 無理仇中下,有邊一樣係為香港好。
在你死我活下,黃C沒出路。

由雨傘運動的買樓困難,D大學生話,點解讀完大學,做左幾年工作都冇車,冇樓,人工唔夠多,到逃犯條例的所謂抗爭,前題都是為了個人利益而出發。

到了今天,國安法後,所有黃色都不能上枱面,因為搞分化,所有公開活動已經沒有黃色的空間,連說自己是黃都不太可能。

黃C被叫 曱甴,可想而知,有多討人厭,一出現不被 殲滅殺盡,基本不可能。

今天001國安法下的精彩人生,就看看法官能給予多少了。
終身精彩人生

就算有咗國安法之後,黃C分化運動仍然進行中!

淨係睇最近球衣風波….

雖然唔排除個球員只是無心之失,但他嗰件出賽戰衣冇區徽號再加埋全身黑色衫褲,有些自招嫌疑!

某中學老師口快快之下提出質疑「冇區徽」問題!

但就比一眾黃C帶風向去「顏色」問題, 連鄉土一班貌似中立長期會員到都出嚟鬧個老師

某國王仲上綱上線咁話其他會員「拿黑衫來合理化獵巫」甚至乎「嗜血…

但事實上,焦點從來都不是黑衫而是區徵

引用:
原帖由 WOLVESNOTFAR 於 2021-7-30 12:33 PM 發表

淨係睇最近球衣風波….

雖然唔排除個球員只是無心之失,但他嗰件出賽戰衣冇區徽號再加埋全身黑色衫褲,有些自招嫌疑!

但就比一眾黃C帶風向去「顏色」問題, 連鄉土一班貌似中立長期會員到都出嚟鬧個老師

某國王仲上綱上線咁話其他會員「拿黑衫來合理化獵巫」甚至乎「嗜血…

但事實上,焦點從來都不是黑衫而是區 ...
你還不明白?黃絲的分化運動,就係由於所謂的藍絲不理智而出現。黃絲現在就是找出這些機會來發難,藍營還是如此愚昧當然很容易上當了。
就以伍家朗一事為例,穆老師的錯誤在於他太急於出帖強烈譴責了。先不去理會伍家朗是否有意咁做,但穆老師是不應該直接就發出一句強烈譴責的聲明,這就是給了機會黃絲搞政治批鬥的機會。他只應該提出一個質疑,然後等對方如何回應,甚至看對方的後續行為,而唔係咁魯莽即時作出譴責聲明。如果伍家朗真的只是無心之失,那穆老師就真的成為一個胡亂批鬥者。即使伍家朗真係有意為之,但人地又無做到咁明顯,佢咁快就作出強烈譴責,不正正就中咗人地嘅計了嗎?所以現在就被黃絲有借口去批鬥佢,這就是他的不明智了。

黃人黑暴已經變了大輸家!
那些已經被定罪(包括一堆民主黑金政棍)入獄的不用説,
獲得人生更精彩!
那些恐怕黃老師送他們子女做炮灰的家長移民去了!
那些恐怕香港變成沒有自由的家庭,移民去了!
剩下的黃人,最多網上打打嘴炮,
逢中必反嚟自我感覺良好!
自己放棄尊嚴,終身被人歧視,怪得誰?首宗國安法已經定下刑期,
無腦係都要踩過界的好自爲之了!
上街做些激烈行爲就肯定犯法兼被定罪,
值不值得他們自己衡量好了!

引用:
原帖由 chimingchan2014 於 2021-7-31 12:04 AM 發表

你還不明白?黃絲的分化運動,就係由於所謂的藍絲不理智而出現。黃絲現在就是找出這些機會來發難,藍營還是如此愚昧當然很容易上當了。
就以伍家朗一事為例,穆老師的錯誤在於他太急於出帖強烈譴責了。先不去理會伍家朗是否有意咁做,但穆老師是不應該直接就發出一句強烈譴責的聲明,這就是給了機會黃絲搞政治批鬥的機會。他只應該提出一個質疑,然後等對方如何回應,甚至看對方的後續行為,而唔係咁魯莽即時作出譴責聲明。 ...
怪穆老師?
表示你已經中計了
黃人同反對派人士,所有政治操作,幾乎都師承台灣
明的不敢來,就玩暗的,躲在網路上玩認知作戰
某些師兄敵我不分加入譴責行列
黃人反串拿著紅旗反紅旗,只要高明一點,基本上不易分辨
台灣民進黨已經玩呢套玩到成精
不排除其中有他們的人混入
在台灣網路上假扮大陸網民,假扮藍營
最經典一役,去年初台灣大選
充斥了很多韓國瑜狂熱支持者
在網路上見人同韓有不同意見
就用很粗鄙的方法攻擊此人
完全不分對象,就算係國民黨人照咬不誤
搞到藍營內訌,自己人鬼打鬼
應付呢類反串狂熱支持者,都疲於奔命
仲邊有時間去應付對手
綠營就好整以暇坐係度睇戲
不戰而屈人之兵
韓國瑜本人好尷尬,人地打著他的支持者旗幟
佢無從判斷誰是反串誰不是
只能柔性勸導大家理性
有何用?

引用:
原帖由 chimingchan2014 於 2021-7-31 12:04 AM 發表

就以伍家朗一事為例,穆老師的錯誤在於他太急於出帖強烈譴責了。先不去理會伍家朗是否有意咁做,但穆老師是不應該直接就發出一句強烈譴責的聲明,這就是給了機會黃絲搞政治批鬥的機會。他只應該提出一個質疑,然後等對方如何回應,甚至看對方的後續行為,而唔係咁魯莽即時作出譴責聲明。 ...
我們現時要十分清醒, 已有網友不斷指出,穆sir鬧的,從來都是區徽,而不是黑衣。 但現時外面黃人黑媒都在故意扭曲穆sir原本的譴責,只是不斷話"穿黑衣都要批鬥",例如“牛丸"等等都係唔知頭唔知路嘅情況之下,接受訪問就話著黑衣都要譴責有冇搞錯。

所以其實佢哋係老屈緊穆sir。 不論你是否認同穆sir對沒有區徽的譴責, 但絕不能比現時的黃媒帶風向,去認同他人用一個並非事實的原因去攻擊穆sir。

引用:
原帖由 minishopshop 於 2021-7-29 08:17 發表

因為由黃C搞嘅全港分化運動,非常成功,而家已經返唔到轉頭,做黃C註定係每一刻出現都會被拍,打,踩。
由強迫三罷,私了,破壞設施,起底,抺黑,勾結境外人士 制裁香港 無理仇中下,有邊一樣係為香港好。
在你死我活下,黃C沒出路。

由雨傘運動的買樓困難,D大學生話,點解讀完大學,做左幾年工作都冇車,冇樓,人工唔夠多,到逃犯條例的所謂抗爭,前題都是為了個人利益而出發。

到了今 ...
進步與末落,不在于「信仰」,而是看行為。
人也好,國家也好;做實亊最終一定戰勝口水花吹得出神入化。

黃水漫天吹
誇誇指罵誰
行為焦眾目
見證落坑渠

引用:
原帖由 33Chris 於 2021-7-31 07:48 AM 發表

我們現時要十分清醒, 已有網友不斷指出,穆sir鬧的,從來都是區徽,而不是黑衣。 但現時外面黃人黑媒都在故意扭曲穆sir原本的譴責,只是不斷話"穿黑衣都要批鬥",例如“牛丸"等等都係唔知頭唔知路嘅情況之下,接受訪問就話著黑衣都要譴責有冇搞錯。

所以其實佢哋係老屈緊穆sir。 不論你是否認同穆sir對沒有區徽的譴責, 但絕不能比現時的黃媒帶風向,去認同他人用一個並非事實的原因去攻擊穆sir。 ...
睇你呢個回覆,就證明咗你真係俾人帶緊節奏啦,我根本就唔知班人批鬥嘅係穿黑衣。我只係以穆老師在佢嘅社交媒體出嘅帖去作出評論,都係建基於他鬧嘅係無區徽呢個留言。
黃人將佢嘅留言斷章取義,你可以指出佢地嘅問題,但我並唔係討論緊穿黑衣呢樣嘢。對於穆老師嘅留言,佢係喺未有充足理據前,就用到「強烈譴責」一詞,正正就係佢太過於草率。他應該先以質疑的態度去帶出伍家朗衣服上並沒有區徽的問題,因為當時大家都唔知乜嘢原因佢會無區徽,呢啲先至係理性嘅行為。如果發現伍家朗的衣服沒有區徽,立即就聯繫到黃嘅時候,那就證明佢已經存在了主觀偏見。就像之後伍家朗嘅衣服上補上區徽,卻是用了錯誤的那一個,你又會如何想法,又是他在玩嘢了嗎?
想一想,如果建制派人士一見到佢補上嘅係錯誤區徽,又一次立即強烈譴責,話佢又玩嘢又會點?咪又俾班黃人捉過正著囉,人地仲可以義正詞嚴咁鬧你玩政治批鬥呀,儍瓜。點解?人地會立即攞出混雙組合嗰兩個件衫,同樣出現錯誤區徽,就成為了你批鬥伍家朗嘅確鑿證據了。
基本上,穆老師的確係做錯咗喎,唔通親中人士唔會犯錯咩?況且,佢嘅錯誤都只係一啲小事,致個歉又有乜問題呢,反而唔肯承認錯誤才更容易俾黃人帶節奏。反正,我就係用一種中立嘅親中人士嘅角度去睇呢件事,根本就完全無留意過黃人佢地係想點轉移目標。

嘩師兄連時政版都啱

Btw, 黃曱甴係國安法之下已成用過既condom
條數有排同佢計!

引用:
原帖由 chimingchan2014 於 2021-7-31 02:16 PM 發表

睇你呢個回覆,就證明咗你真係俾人帶緊節奏啦,我根本就唔知班人批鬥嘅係穿黑衣。我只係以穆老師在佢嘅社交媒體出嘅帖去作出評論,都係建基於他鬧嘅係無區徽呢個留言。
黃人將佢嘅留言斷章取義,你可以指出佢地嘅問題,但我並唔係討論緊穿黑衣呢樣嘢。對於穆老師嘅留言,佢係喺未有充足理據前,就用到「強烈譴責」一詞,正正就係佢太過於草率。他應該先以質疑的態度去帶出伍家朗衣服上並沒有區徽的問題,因為當時大家都唔知 ...
講咁多冇用,客觀效果就係你哋呢啲人同黃人一齊攻擊緊穆sir。

整個風向已經畀黃人帶咗去係黑衣問題,事實上穆sir唔係講緊黑衣。

你哋呢啲自我感覺良好,同自己講"我唔係鬧緊黑衣呀"就以為自己鬧得好啱,但其實根本冇人會理你自己背後原因係乜嘢, 淨係會見到你哋同黃人一齊鬧緊穆sir。

你哋呢啲自以為"中立理性客觀"嘅人, 永遠槍頭都係對返自己人, 你呢啲說話點解唔去同啲黃人講下?

引用:
原帖由 WOLVESNOTFAR 於 2021-7-30 12:33 PM 發表

淨係睇最近球衣風波….

但事實上,焦點從來都不是黑衫而是區 ...
你以為佢係無心之失就中計了
黃曱甴本性就係陰濕
不斷用踩界行為挑戰你底線
第一次踩線你唔狠狠鞭打佢
下一次就唔同你客氣了

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 chimingchan2014 於 2021-7-31 02:37 PM 發表

呢啲咁叫做攻擊?咁你咪就同黑暴時嗰班反對派一樣囉。明明睇到班黑暴做錯咗,仲要死撐還要話唔割蓆,而唔係指出嗰啲黑暴嘅問題。你呢種人就係嗰班盲撐派,完全唔明白乜嘢先至係理性。盲撐同盲反都係一樣咋,都係「盲目」,即係話只要係自己人就一定要撐,到時就同黃人一樣,殺人放火都要撐,唔係就會俾你呢類人話「永遠槍頭都係對返自己人, 你呢啲說話點解唔去同啲黃人講下?」。完全同黑暴班人講嘅理由一樣,明明就係班黑暴 ...
成日就長篇大論,但係唯一對穆sir 畀黃人老屈話佢譴責著黑色衫就唔出聲, 你係得嘅

引用:
原帖由 sclee1209 於 2021-7-31 06:07 AM 發表

怪穆老師?
表示你已經中計了
黃人同反對派人士,所有政治操作,幾乎都師承台灣
明的不敢來,就玩暗的,躲在網路上玩認知作戰
某些師兄敵我不分加入譴責行列
黃人反串拿著紅旗反紅旗,只要高明一點,基本上不易分辨
台灣民進黨已經玩呢套玩到成精
不排除其中有他們的人混入
在台灣網路上假扮大陸網民,假扮藍營
最經典一役,去年初台灣大選
充斥了很多韓國瑜狂熱支持者
在網路上見人同韓有不 ...
問題來了,他勸人理性沒有用,不就是因為他的支持者已經欠缺理性了嘛。
試想一下,如果他真正的支持者接受佢嘅意見,理性去看待啲爭鬥,不才是解決呢個問題的方法嗎。
就係因為啲人變成盲撐盲反,對人不對事,才會出現分化現象。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]