• 瀏覽: 8,862
  • 回覆: 31
  • 追帖: 1
唔知大家有無同感???

自從蘋果被查封後 , 我就覺得VIU就好似水喉好充足 ,
搞到大台係YOUTUBE既兩個CHANNEL ,
永遠都係賣VIU台人既廣告 ... 連香討無線區抬頭既廣告
都係比VIU台霸埋 !!!

E+香港傳統紙媒其實己經剩返兩間--明周  東周 ,
東周就之前兩星期都VIU台人做封面 ... VIU水喉好充足
如果咁睇 , 會唔會係原本支持開蘋果既資金 ,
E+走左去支持VIU???

其實你知唔知viutv老闆係邊個

引用:
原帖由 黃金肥牛 於 2021-7-29 09:03 AM 發表
其實你知唔知viutv老闆係邊個
我知 , 小小小小小超丫麻 ...

但係VIU都玩左3-4年拉 , 之前都唔見咁泵水 ,
係到今年開始查封蘋果後 , 先鋪天蓋地既宣傳 ...
黃兄唔覺得太巧合咩???

我覺得廣告界玩嘢,無線被杯葛,啲廣告走哂去 Now 及有線。

引用:
原帖由 PaoHow 於 2021-7-29 12:41 PM 發表
我覺得廣告界玩嘢,無線被杯葛,啲廣告走哂去 Now 及有線。
廣告界玩野就未必 , 不過有 D外商可能睇美國面子做野 ...

之前好似話過 , 美國政府話考慮對同中國企業合作既美國企業 ,
加強審查之類 ...
唸都唸到拉 , 美國咁都做得出既話 , 美企/外企都要政治正確拉

不過 , P兄好似誤解左我既意思 ...
我唔係話有好多廣告落左去VIU , 係VIU落好多錢去賣自己廣告 ,
上個星期 , 香討大台區抬頭個廣告都係賣VIU ;
大台係YOUTUBE既兩個頻道 , 都瘋狂咁係咁比VIU賣廣告 ...

引用:
原帖由 PaoHow 於 2021-7-29 12:41 PM 發表
同意,黃到爆!🤮

引用:
原帖由 hk_mask 於 2021-7-29 02:51 PM 發表

同意,黃到爆!🤮
唔係好明 ... 唔係 D品牌話放邊 , 就放邊架咩???

引用:
原帖由 門閥政治 於 2021-7-29 05:18 PM 發表

應該全部台放晒,100%觀眾中晒!😜

引用:
原帖由 門閥政治 於 2021-7-29 08:14 AM 發表
唔知大家有無同感???

自從蘋果被查封後 , 我就覺得VIU就好似水喉好充足 ,
搞到大台係YOUTUBE既兩個CHANNEL ,
永遠都係賣VIU台人既廣告 ... 連香討無線區抬頭既廣告
都係比VIU台霸埋 !!!

E+香港傳統紙媒其實己經剩返兩間--明周  東周 ,
東周就之前兩星期都VIU台人做封面 ... VIU水喉好充足
如果咁睇 , 會唔會係原本支持開蘋果既資 ...
睇youtube用廣告阻擋程式啦有D真係廣告多到暈,

引用:
原帖由 門閥政治 於 2021-7-29 05:18 PM 發表

D品牌話放邊,由誰人話事?
以前的部門話事人,會考慮收視率,但現在的話事人係政治掛帥。

引用:
原帖由 PaoHow 於 2021-7-30 12:10 AM 發表

D品牌話放邊,由誰人話事?
以前的部門話事人,會考慮收視率,但現在的話事人係政治掛帥。
其實我個人認為 , 資本就係資本 , 唯一目標就係圖利 ,
不過正如小弟#5所講 , 美國政府分分鐘出重鎚 ,
資本都會怕死 , 唯有委曲求存 ... ^.^"

樓主眼利, 冇睇錯, 啲資金係更集中放響 Viu 度去繼續反中亂港.

引用:
原帖由 z_gundam_2008 於 2021-7-30 09:19 AM 發表
樓主眼利, 冇睇錯, 啲資金係更集中放響 Viu 度去繼續反中亂港.
其實我一直覺得 "無鬼唔死得人 , 但世界無一個國家無鬼"
... 除左美麗國同李黃瓜之外 , 我唸係內國都有人同外國連成一線
就好似某馬大財主咁 , 為左玩高槓桿財技 ,
無視雷曼當年既教訓 , 認為爆出雷事件既果種制度 ,
先係現代既  先進既制度 ... 又或者咁講 , 其實外國既同路人 ,
佢都唔係一心為左外國格 , 而係咁岩佢同外國既利益相合

我一直相信 , 2019到E+既亂象其實係外國勢力+香港既外國同路人
+國內既外國同路人既共同作用 ...

引用:
原帖由 請輪入用戶名稱 於 2021-7-29 08:33 PM 發表

睇youtube用廣告阻擋程式啦有D真係廣告多到暈,
而且 ... 片尾會比 D推介片遮住大半個畫面 !!!

引用:
其實講真 , 我覺得仲有少少原因 ,
係 D商家仲係有 "黑暴陰影" ... 而且E+D孤狼越來越恐怖
如果比佢地釘上都有排煩 !!!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]