• 瀏覽: 31,785
  • 回覆: 259
+13
中共實施一國兩制下的香港,暴徒尚且可以咁放肆。相反連登暴徒橫行下的香港,香港人連發聲表達不同意見都唔得。佢地所講民主自由,大家心照啦,黃衛兵。
美國佬打生打死一啲著數都攞唔到,係撓埋雙手就著數多籮籮

唔知依家, 美國有乜感想? 我估應該吐緊血囉.

美國打咗20年,到最後都係塔利班上返台,錢就洗咗1.5萬億,死又死咗幾千人,仲有幾萬人受傷要養一世,真係抵死

中國支持恐怖份子

引用:
原帖由 rafalewan 於 2021-7-29 12:23 AM 發表
中國支持恐怖份子
香港曱暴就真係恐怖份子啦!
而美國對於全球而言,才是真正的(恐怖份子及黑社會!)

中國將取代美國 同塔利班蛇鼠一窩

好明顯同塔利班親近好多!老美廿年破壞,讓中國建設,做好人,真夠朋友!

引用:
原帖由 13個加速馬達 於 2021-7-29 01:23 發表
好明顯同塔利班親近好多!老美廿年破壞,讓中國建設,做好人,真夠朋友!
兩者統治手法相近 應該合得埋

引用:
原帖由 sunday8999 於 2021-7-29 01:31 AM 發表

兩者統治手法相近 應該合得埋
冇錯,誓死保衛自己地方,不向國際惡霸低頭!

911將會在上海發生!

引用:
原帖由 tomlee021239 於 2021-7-28 11:42 PM 發表
國從阿富汗撤軍之後,政府軍節節敗退,塔利班勢力不斷擴大,有望掌權。中國外長王毅7月28日會晤塔利班代表時,呼籲對方與「東伊運」徹底劃清
中國外交部7月28日發表聲明稱,2021年7月28日,中國國務委員兼外長王毅在天津會見來華訪問的阿富汗塔利班政治委員會負責人巴拉達爾(Mullah Abdul Ghani Baradar)一行。阿塔宗教委員會和宣傳委員會負責人同行。
王毅表示,中國是阿富汗最大鄰國 ...
阿富汗人睇到盧旺達拍住中國,唔洗十年就由一幅爛地,變成今日既非洲中經濟增長最大國之一,最誇張既係適齡小童就讀率在十年間上升了超過3000%,基建更加比美全盛時期既南非,梗係拿拿林痴住中國啦!

引用:
原帖由 rafalewan 於 2021-7-29 12:23 AM 發表
中國支持恐怖份子
攪清楚先啦你
‘塔利班’(طالب)既阿拉伯語係解“學生”
佢地最初確實都係由伊斯蘭教既學生所組成,後期為咗對抗美國付持既獨裁阿富汗政權的血腥鎮壓先武裝起泥

引用:
原帖由 來自M78星雲的神 於 2021-7-29 01:46 發表

阿富汗人睇到盧旺達拍住中國,唔洗十年就由一幅爛地,變成今日既非洲中經濟增長最大國之一,最誇張既係適齡小童就讀率在十年間上升了超過3000%,基建更加比美全盛時期既南非,梗係拿拿林痴住中國啦!
如果新疆,阿富汗,伊朗能夠接通石油管道咁就三贏局面

引用:
原帖由 beegeejk 於 2021-7-29 02:03 AM 發表

如果新疆,阿富汗,伊朗能夠接通石油管道咁就三贏局面
阿富汗唔只有石油,最重要既係有稀土礦,未來新能源最需求既鋰礦及鈷礦藏,阿富汗都有

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]