• 瀏覽: 30,523
  • 回覆: 238
+9
美國副國務卿舍曼(Wendy Sherman)7月25至26日訪問了中國天津,與中方官員會晤,但是雙方並沒有涉及中美元首會晤一事。美國總統拜登(Joe Biden)

唔做軍事強國又點樣可以應付外部威脅?
咁點解美國又成日要應付外部威脅呀?

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/article/656371?utm_source=01appshare&utm_medium=referral

因為有世界大賊,唔武裝自己,渣都無

面對俄美多咁多倍嘅核彈,自強好正常吖

引用:
原帖由 rtrtrt2006 於 2021-7-28 23:10 發表
美國副國務卿舍曼(Wendy Sherman)7月25至26日訪問了中國天津,與中方官員會晤,但是雙方並沒有涉及中美元首會晤一事。美國總統拜登(Joe Biden)

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210728/497064628820381696807196.jpeg/QTZZrY3_jKrOBiiHvc_FeZN3YiL_Q17p4q-IYeKviGE?v=w1280r16_9
呢句廢話,等如話阿媽係女人。

拜花燈顧掂自己先 ; P

引用:
原帖由 showtime2017 於 28-7-2021 23:14 發表

呢句廢話,等如話阿媽係女人。
佢真心係當人傻架喎!
佢可能有病呀!

廢話,有能力邊個想做弱者

關你拜登叉事

引用:
原帖由 angux123123 於 2021-7-28 11:12 PM 發表
因為有世界大賊,唔武裝自己,渣都無
核彈保家衛國

中國要和平就需要對等軍事力量。要不然你看看阿富汗,伊拉克,敘利亞,何來和平。美國佬不要忘記中國有十四億人口,真的惹毛了,是不好辦的。

"拜登在講話中還提到習近平。他說 ...... 他非常認真地想要(中國)成為世界上最強大的軍事力量,

以及在21世紀40年代成為世界上最大、最突出的經濟體。這是真的。"

證明習爺爺是位有遠大抱負、坐言起行的好領導。

另一個比喻,拜登講嘅廢話就好似

英格蘭(打歐國盃決賽前)談及意大利,稱對方都想贏。

引用:
原帖由 behappy1997 於 28-7-2021 23:20 發表
中國要和平就需要對等軍事力量。要不然你看看阿富汗,伊拉克,敘利亞,何來和平。美國佬不要忘記中國有十四億人口,真的惹毛了,是不好辦的。
老美去搞完破壞重大條道理話無責任幫助當地發展,其實佢唔好黎搞破壞就已經多謝曬啦!☝🏻🙄

引用:
原帖由 showtime2017 於 28-7-2021 23:25 發表
另一個比喻,拜登講嘅廢話就好似

英格蘭(打歐國盃決賽前)談及意大利,稱對方都想贏。
有邊個落場會唔想贏架?

面對強盜
不可示弱

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]