• 瀏覽: 30,517
  • 回覆: 238
+9
唔自我強大, 點自衛自強???

強國一定架啦!練開大隻都唔會唔操一樣,俾人勁過點都有壓力,驚人打,自己唔夠打

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2021-7-28 11:30 PM 發表

清朝曾經強大到阿媽唔認得,結果點?
美國、英國、羅馬帝國、西班牙、荷蘭、法國、蒙古帝國等都係,反而喺中國的皇朝無乜邊個係有海外殖民地。

正所謂贏人先要贏自己,尾國成日想打仗,唔攪好軍事點得呢

老人痴呆會唔會記錯左係同毛澤東單獨相處25小時,一齊旅行萬幾英里?

引用:
原帖由 robin09 於 2021-7-28 11:39 PM 發表

這是真心話。
不僅是習近平,14億中國人都希望中國成為軍事最強國。
中國成為軍事最強國,也不會侵略和稱霸,這是有幾百年歷史事實證明了的。
中國成為最強國,只是為了不被人威脅。
經驗話俾我地知,好似美國呢D軍事強國,年年打仗,政府最後要借錢度日。

中國幾十年無打仗,專搞經濟,反而累積到財富。

條友真傻唔系假的。新中國代代領導都會以軍事強國為目標喇,奌解講到淨係得習近平?

引用:
原帖由 韓風黃色神童 於 2021-7-29 12:07 AM 發表
老人痴呆會唔會記錯左係同毛澤東單獨相處25小時,一齊旅行萬幾英里?
無錯佢已經好重病

挑你敗燈咪又係想keep住自己係軍事強國,你就得,人地就唔得?! 你老尾先係最獨裁最霸道。

對住老尾唔強國就好快被滅國。

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2021-7-28 11:52 PM 發表

即係你有得威就夠,中華民族的子孫就唔重要了?
如果今日弱被滅,仲邊有子孫?為子孫今日一定要強

引用:
原帖由 angux123123 於 2021-7-28 11:12 PM 發表
因為有世界大賊,唔武裝自己,渣都無
不能同意更多

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]