• 瀏覽: 10,974
  • 回覆: 73
  • 追帖: 1
+9
港隊代表何詩蓓為香港帶來「零的突破」,在女子200米自由泳勇奪銀牌,不但打破亞洲紀錄,亦是香港史上首面奧運游泳項目獎牌。本身是混血兒的何詩蓓,曾多次獲愛爾蘭泳總招手,但她都一一拒絕,選擇代表港隊,指「代表香港參賽感到驕傲」。

何詩蓓原名Siobhan Bernadette Haughey,父親是愛爾蘭人,母親為香港人,故何詩蓓擁有代表愛爾蘭及香港出賽的資格,而愛爾蘭泳總不只一次向她招手,但她多次強調代表香港參賽感到驕傲,覺得與香港有很強的連繫,因此選擇代表香港。

在香港成長的何詩蓓,
選擇了代表香港.....

新聞來源連結:
https://std.stheadline.com/realtime/article/1646104/即時-港聞-何詩蓓摘銀-獲愛爾蘭多次招手仍堅持代表港隊-何詩蓓-為港參賽感驕傲

黃屍就一事無成攪完破壞就移民

咁你有乜優勢?

引用:
原帖由 BritHK1842 於 2021-7-28 06:20 PM 發表
何詩蓓爸爸係愛爾蘭人,佢係有佢爸爸遺傳嘅白人優質基因加持先有能力攞獎,白人天生優勢
咁你又有乜優勢?

證明游水呢樣嘢, 有洋人基因係著數啲.

引用:
原帖由 Peter_H 於 2021-7-28 06:15 PM 發表
比我會風聲冇咁緊時才移民😬
個個好似Peter仔你鬼鼠咩

香港手足不需外國招手,已經移晒及偷渡去外國。

何詩蓓根本就唔係中國人 配不起義勇軍進行曲

引用:
原帖由 montejo 於 2021-7-28 06:38 PM 發表

咁你又有乜優勢?
做奴才

引用:
原帖由 Peter_H 於 2021-7-28 06:15 PM 發表
皮蛋兄你衰邊瓣呀
掟冰火汽水樽定私鳥人呀
建議自首重新做人

引用:
經驗分享?!

好過d話自己係真香港人,自己就走咗去外國

BNO 是代表英國的 . 

主題標籤 #何詩蓓
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]