• 瀏覽: 47,605
  • 回覆: 359
  • 追帖: 2
+7
首宗《香港國安法》案件唐英傑案,3名國安法指定法官今日將會裁決。 控辯雙方上星期完成結案陳詞,控方質疑兩名辯方專家證人,並非中文或中史學者,他們的研究對法庭理解「光復香港」、「時代革命」口號無幫助,認為法庭不應該採納兩人證供。辯方就說,控方專家證人對「光復」的意思追溯到幾千年前,較辯方專家更過時。 唐英傑去年7.1駕駛插有「光復香港,時代革命」口號的電單車,被指在灣仔撞向3名警員,被控煽動他人分裂國家罪、恐怖活動罪,以及一項危險駕駛的交替控罪。一旦罪成,唐英傑可能會面臨最高終身監禁的刑期。

選擇撞向警察,已經是恐怖分子了,應該判終身監禁。

新聞來源連結:
https://hk.news.yahoo.com/首宗-香港國安法-案件唐英傑案今日裁決-192053930.html

呢條友應判終身,佢直頭叛國,殺警。極危險人物,單呢兩條已經可死十次。

無十年以上,一定要上數!

今天吉日,判十碌無走雞!

唔好太樂觀, 未必咁重手

引用:
原帖由 幪面超人 於 2021-7-27 09:58 AM 發表
呢條友應判終身,佢直頭叛國,殺警。極危險人物,單呢兩條已經可死十次。
點解唔拉返大陸審
有死刑添

引用:
原帖由 幪面超人 於 2021-7-27 09:58 AM 發表
咩殺警? 
Fake sun man... 😶

九姑娘係咪夠膽係呢單案都玩嘢,今日有分曉。

聽L見啲仆街都憎, 最好判終身啦! 

判曱甴坐 15 年正確  😷

幾點宣判?

引用:
原帖由 殘廁邊緣的甩頭 於 2021-7-27 09:56 AM 發表
首宗《香港國安法》案件唐英傑案,3名國安法指定法官今日將會裁決。 控辯雙方上星期完成結案陳詞,控方質疑兩名辯方專家證人,並非中文或中史學者,他們的研究對法庭理解「光復香港」、「時代革命」口號無幫助,認為法庭不應該採納兩人證供。辯方就說,控方專家證人對「光復」的意思追溯到幾千年前,較辯方專家更過時。 唐英傑去年7.1駕駛插有「光復香港,時代革命」口號的電單車,被指在灣仔撞向3名警員,被控煽動他人分裂 ...
啲仆街成日搞能搞震,無視法紀,公然藐視法庭.Anyway,cap低先講

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]