• 瀏覽: 9,920
  • 回覆: 87
+3
中美關係進入新紀元!

今次天津會面最重要既係中方表明唔會跟美國既玩法
所謂既「對抗競爭合作」三分法只係佢老美既一廂情願
我地既規矩係美國堅持敵視中國就唔好旨意攞著數

無論3月安克雷其、7月天津、甚至多次通話都係美國主動要求
明眼人都見到e+係美國有求於中國
不過無論係面子問題還是美國內部政治鬥爭,美國將之前掘既深坑填平都係極其困難
大機率美國會再挖深d,繼續將自己困在裡面
我地過好自己既日子,冷看美國作死吧

共匪過好日子, 晤等於香港人有好日子過,

中國越強, 香港越折墮, 越比共匪任意輾壓
希望美國亡國, 中國亡黨, 香港先有好日子 
除非你係大陸人, 咁你脆弱既心靈就會想共匪打橫行, 就算折墮扭曲掙扎之中都必須枛住你脆弱既民族尊嚴, 以仇恨台灣香港人黎增添能量+撫平個種臭爛共黨賜予既自卑感

引用:
原帖由 laiwingnang3 於 2021-7-27 03:28 AM 發表

除非你係大陸人, 咁你脆弱既心靈就會想共匪打橫行, 就算折墮扭曲掙扎之中都必須枛住你脆弱既民族尊嚴, 以仇恨台灣香港人黎增添能量+撫平個種臭爛共黨賜予既自卑感
吃碗麵反碗底,就會過上好日子。?

引用:
原帖由 nikonlee 於 2021-7-27 09:21 AM 發表

吃碗麵反碗底,就會過上好日子。?
食碗面? 食過大陸乜野碗麵?高價買D 東江糞水,多年雙非揾著數, 定自由行?定係條方便權貴來港, 要香港人比錢既橋?定係成日推D 乜X 引渡法/23條, 明知比暴徒有機可乘都硬推去犧牲香港黎保護黨去益香港人?
, 定香港電影文化業當外國一樣對待, 要同國家片商合作先可以輸入, 但幾十年黎就放鬆輸出大陸電影/文化比香港

如果賣貴水都係益香港, 咁香港自由行賣奶粉比大陸都係益大陸, 香港商人80/90年代開發大陸工業都係益大陸
多謝共黨大恩大德, 揾完著數仲可以扮救主

引用:
原帖由 starr 於 2021-7-27 02:40 發表
中美關係進入新紀元!

今次天津會面最重要既係中方表明唔會跟美國既玩法
所謂既「對抗競爭合作」三分法只係佢老美既一廂情願
我地既規矩係美國堅持敵視中國就唔好旨意攞著數

無論3月安克雷其、7月天津、甚至多次通話都係美國主動要求
明眼人都見到e+係美國有求於中國
不過無論係面子問題還是美國內部政治鬥爭,美國將之前掘既深坑填平都係極其困難
大機率美國會再挖深d,繼續將自己困在裡面
...
啱嘞!系時候教訓佢。

引用:
原帖由 laiwingnang3 於 2021-7-27 03:28 發表

你唔系人,就少理人間亊。

引用:
原帖由 laiwingnang3 於 2021-7-27 09:40 AM 發表

食碗面? 食過大陸乜野碗麵?高價買D 東江糞水,多年雙非揾著數, 定自由行?定係條方便權貴來港, 要香港人比錢既橋?定係成日推D 乜X 引渡法/23條, 明知比暴徒有機可乘都硬推去犧牲香港黎保護黨去益香港人?
, 定香港電影文化業當外國一樣對待, 要同國家片商合作先可以輸入, 但幾十年黎就放鬆輸出大陸電影/文化比香港

如果賣貴水都係益香港, 咁香港自由行賣奶粉比大陸都係益大陸, 香港商 ...
講尼點??我除了,呵呵呵

我都唔知道點同一個完全顛倒邏輯的人溝通

引用:
原帖由 laiwingnang3 於 2021-7-27 03:28 發表

你講d野係幾好笑,對應你只用一隻字就夠!(哦)

不接受係佢既事,中國只雖講出自己立場就得!

引用:
原帖由 nikonlee 於 2021-7-27 10:57 AM 發表

講尼點??我除了,呵呵呵

我都唔知道點同一個完全顛倒邏輯的人溝通
我好期待你話我知祖國點帶挈香港, 等我可以增廣見聞

引用:
原帖由 社長 於 2021-7-27 10:59 AM 發表

笑得落就證明你未完全大陸化, 否側就好似大陸人咁大發雷霆, 罵黨比罵佢全家更傷害到佢尊嚴

引用:
原帖由 laiwingnang3 於 2021-7-27 11:11 發表

笑得落就證明你未完全大陸化, 否側就好似大陸人咁大發雷霆, 罵黨比罵佢全家更傷害到佢尊嚴
你都係過BNO祖國算把,共產黨有何不好?
快走去熟讀黨章?!
就算尾國最大2黨一樣有敗壞風氣!
黨唔會敗壞,敗壞只係黨內某些人!
香港一定會比北京睇實唔會落後其他省市!
你心死啦

引用:
原帖由 社長 於 2021-7-27 10:59 AM 發表

1450話網上可以一個打幾萬個架。

引用:
原帖由 laiwingnang3 於 2021-7-27 11:11 AM 發表

你夠膽罵民進黨嗎?小心呀,米飯班主呀。

提示: 違規內容已被屏蔽
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]