• 瀏覽: 10,339
  • 回覆: 156
  • 追帖: 1
+11
東京奧運正舉行,港隊羽毛球「一哥」伍家朗,昨晚在男單分組賽打響頭炮,惟網民焦點卻落在伍家朗穿上全黑球衣上陣。民建聯成員、中學教師穆家駿在網.........

我不想立即譴責伍家朗,我想最好先搞清楚事件始末,到時再譴責都為時未晚。

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/政情/655061/伍家朗黑衣上陣遭民建聯狙擊-建制批過份敏感-應向運動員道歉

運動員向香港道歉就真。

只能怪伍家朗同帶隊班人無敏感觸覺令雙方有不同想法

條友代表邊到出賽

得佢自己知

引用:
原帖由 單嫖獨賭kaka 於 2021-7-25 08:49 PM 發表
條友代表邊到出賽

得佢自己知
希望佢唔係又要威又要戴頭盔學d曱甴輸到只能做d偷雞摸狗嘅嘢來安慰班手足

係有啲過份敏感,呢啲時候應該等運動員專心作賽。

但上得奧運場上,竟然衫連區徽都無,確實少見。假設美國選手著嘅衫無美國國徽喺上面,我諗美國都會有人嘈。

本來件事唔會搞到咁大,鬼叫伍家朗係黃絲咩,正常人梗係驚你哋成日搞埋啲小動作想煽動港獨,所以敏感咗都唔好怪人。

伍家朗係正常人的話就咩事都無,所以麻煩黃絲都係唔好參與港隊或者其他重要職位,你哋呢啲智障心態遲早出事。

"立法會體育、演藝、文化及出版界議員馬逢國指,據他了解伍家朗與贊助商結束合約後,羽總曾提供幾件球衣予伍家朗,而他選擇了自備球衣。馬逢國說,支持伍家朗的說法,希望他可以集中精神,專心應付賽事;至於批評者,他指現時社會「小小事就發酵」,並不理想。"
https://www.hk01.com/政情/655061/伍家朗黑衣上陣遭民建聯狙擊-建制批過份敏感-應向運動員道歉

伍家朗個人取向根本侮辱港人及贊助商智慧, 自毀前途好自為之!

本來是奬牌希望。

我諗佢已經比呢件事搞到冇晒心機,不能再集中精神比賽,可惜。

呢單野要推到上大陸領導人知啦。人地提供左俾你,係你自己唔著,吊鳩你伍家朗

引用:
原帖由 x747x 於 2021-7-25 09:32 PM 發表
係有啲過份敏感,呢啲時候應該等運動員專心作賽。

但上得奧運場上,竟然衫連區徽都無,確實少見。假設美國選手著嘅衫無美國國徽喺上面,我諗美國都會有人嘈。
你信甲甴個 story?
睇左幾十年奧運,從來無見過如此荒唐的事
真係當人白痴?

運動員是否著底衫出戰,羽總都話: 因為無贊助商?
我想問,乜而家香港運動員全部有私人贊助商?
無的,又著黑衫,底衫出戰都得?

趕出球隊都合理

引用:
原帖由 ichthys2 於 2021-7-25 08:28 PM 發表
東京奧運正舉行,港隊羽毛球「一哥」伍家朗,昨晚在男單分組賽打響頭炮,惟網民焦點卻落在伍家朗穿上全黑球衣上陣。民建聯成員、中學教師穆家駿在網.........

我不想立即譴責伍家朗,我想最好先搞清楚事件始末,到時再譴責都為時未晚。

新聞來源連結:
應該即時取消佢香港代表隊員嘅資格, 召回香港, 免得下一場穿光時黑衣上場讓香港隊及香港政府尷尬。

如果香港運動員,個個都人贊助,連唔出名,無上個報紙,都有私人贊助
你堂堂『林丹殺手』,無人贊助? 定你特登唔接受贊助,一早買定黑衫黑褲上陣?

引用:
原帖由 單嫖獨賭kaka 於 2021-7-25 08:49 PM 發表
條友代表邊到出賽

得佢自己知
在心中。

提示: 違規內容已被屏蔽
主題標籤 #伍家朗
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]