• 瀏覽: 67,705
  • 回覆: 882
  • 追帖: 1
+22
正在東京參加奧運的香港羽毛球手伍家朗,昨日身穿沒有區旗的黑色上衣出賽,引起外界關注。伍家朗在社交網站解釋,現時他沒有球衣贊助,要自行準備比賽球衣,球衣上的名字都要自行找人印上,但他沒有獲授權印上區旗。 伍家朗表示,一直為代表港隊感到自豪,心底裡很喜歡區旗這朵洋紫荊花,已在東京積極處理區旗的事宜,希望...

衰咗就衰咗啦,死曱甴叫人專注睇打波,咁下次米 L 著衫出賽啦,DKLM 😷

新聞來源連結:
https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1602488-20210725.htm?spTabChangeable=0

香港代表隊冇區旗衣服

影衰香港

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2021-7-25 07:01 PM 發表
香港代表隊冇區旗衣服
港隊一定有俾隊衫佢
只不過如果自己本人獲得贊助 係可以著自己贊助件衫
條友無人贊助 但又唔著隊衫
乜野居心 路人皆知
呢D人 港隊真係唔可以留
我係政府 我會要求主教練棄權
的條友返黎香港 然後趕出港隊 永世不錄用

我都只想專注你表現,但你又要做埋 d on9 野?

作為代表中國香港的運動員
請你留意和尊重你的代表性,包括說話及衣着
容許球員穿着非隊伍制服出賽
領隊及教練都應該受到譴責
贊助商更應要求違約賠償

引用:
原帖由 green2016 於 2021-7-25 06:58 PM 發表
正在東京參加奧運的香港羽毛球手伍家朗,昨日身穿沒有區旗的黑色上衣出賽,引起外界關注。伍家朗在社交網站解釋,現時他沒有球衣贊助,要自行準備比賽球衣,球衣上的名字都要自行找人印上,但他沒有獲授權印上區旗。 伍家朗表示,一直為代表港隊感到自豪,心底裡很喜歡區旗這朵洋紫荊花,已在東京積極處理區旗的事宜,希望...

https://newsstatic.rthk.hk/images/mfile_1602488_1_L_20210725163521.jpg
哈哈
入花生

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2021-7-25 07:01 PM 發表
香港代表隊冇區旗衣服
偷雞摸狗

你知道你自己想做咩,唔好做完又扮無辜,睇你唔起!

你就慳返同其他人解畫好過囉、呢家直接問香港攪奧委班人、你要回應就同果班人回應!!

人靠衣裝
佛靠金裝
曱甴靠黑裝

呢啲L樣,享受中國香港提供機會資源畀佢去比賽,但心底就反中國香港,就算做到第一都係垃圾一件!着件黑衫就係借運動宣傳,仲好意思叫人專注佢表現...口不對心嘅偽君子...dklm!😠

香港羽球一哥 竟然話沒有贊助商贊助服裝支持🤔事件耐人尋味🧐

主題標籤 #伍家朗
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]