• 瀏覽: 3,407
  • 回覆: 63
+2
二手市場交投活躍,但個別移民業主近日仍願意平賣單位。青衣灝景灣套三房海景單位,放盤超逾一年,原業主趕移居英國,終減價至1

移民潮有助舒緩樓價。

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/finance/20210719/bkn-20210719214936460-0719_00842_001.html

3至4%?期待BNO手joke賤價賣樓令香港樓價跌30至40%,200幻+1人去倫敦買樓托住英國樓市,香港房屋問題即時解決。

當年叫浩劫灣

平少少唔洗大折讓走到貨,買家平少少置業,兩邊都開心

引用:
原帖由 liuche01 於 2021-7-25 05:36 PM 發表
當年叫浩劫灣

平少少唔洗大折讓走到貨,買家平少少置業,兩邊都開心
記得唔好走返香港

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2021-7-25 17:41 發表

12542085 記得唔好走返香港
> 據了解,原業主於2010年12月728.8萬元購入,持貨11年帳面賺約746.2萬元。

放心,佢計埋本金同賺幅,應該至少攞住一千萬走,相信夠用過世唔使回流。

引用:
原帖由 onnam 於 2021-7-25 06:35 PM 發表

> 據了解,原業主於2010年12月728.8萬元購入,持貨11年帳面賺約746.2萬元。

放心,佢計埋本金同賺幅,應該至少攞住一千萬走,相信夠用過世唔使回流。
咁要睇佢乜年紀有無仔女要供書教學了若中年拎嗰千萬齋用無收入好快就使晒……我個妹投資移民都係靠香港出租屋同公司收入若子女細想教育好d要讀私校一年20萬起碼英國公校廢的

引用:
原帖由 onnam 於 2021-7-25 06:35 PM 發表

夠係夠, 不過無香港洗得咁爽 ..

好能得人驚囉、低3-4%叫劈價!!!!你班硬膠知唔知乜野叫劈價?

引用:
原帖由 songsong17 於 2021-7-25 18:58 發表

夠係夠, 不過無香港洗得咁爽 ..
總之夠佢哋買樓之後落地生根,唔使再返香港爭食。

引用:

你真識講笑, 1球英鎊都冇就夠過世?

定係個業主已經80歲?

吓? 低得3-4%咁少。

引用:
原帖由 Peter_H 於 2021-7-25 19:04 發表
港股會好似比特幣咁款爆升📉
近來港股表現神勇,插極都仲有力插。

引用:
原帖由 onnam 於 2021-7-25 07:06 PM 發表

總之夠佢哋買樓之後落地生根,唔使再返香港爭食。
無錯, 我都想佢地搵到佢地想要既生活,唔洗返來... 更唔好再諗住理香港既事..

引用:
原帖由 真.錦馬超 於 2021-7-25 19:07 發表

你真識講笑, 1球英鎊都冇就夠過世?

定係個業主已經80歲?
一千萬港元,用4百萬買半獨立屋,再用4百萬買兩間apartment 或排屋收租,年租金收入有廿幾萬港元,唔使供樓,一個月使二千磅你話唔夠?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]