• 瀏覽: 11,261
  • 回覆: 188
再一次證明做官面皮真要幾十呎厚,劏房ball居然話劏房吾啱。

到時無搵佢個孫問呀?... 

引用:
原帖由 74x 於 2021-7-25 12:46 PM 發表
本港土地供應不足,不少基層被迫蝸居於環境惡劣、租金昂貴的劏房。財政司司長陳茂波今(25日)表示,土地及房屋一直令香港發展...

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210725/photo/bkn-20210725113933203-0725_00822_001_01b.jpg?20210725124144

波叔個位真好做,衹定目標,不用自己實現

新聞來源連 ...
2047回歸大陸管治,2049年解決,俾2年阿爺去解決問題,仲有26年班香港廢官唔使做嘢,好橋但正一杏加橙。

引用:
原帖由 74x 於 2021-7-25 12:46 發表
本港土地供應不足,不少基層被迫蝸居於環境惡劣、租金昂貴的劏房。財政司司長陳茂波今(25日)表示,土地及房屋一直令香港發展...

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210725/photo/bkn-20210725113933203-0725_00822_001_01b.jpg?20210725124144

波叔個位真好做,衹定目標,不用自己實現

新聞來源連 ...
「告別劏房?」笑死人咩!!??
N年前香港有格間房, 之後有籠屋, 之後有劏房, 遲D可能係太空倉啦
有實際需要香港D樓房就會變, 無咗劏房亦有第二樣出現, 亦唔代表好咗

劏房波咁落力反抗7婆
一定想試下頂替7婆做臨時首領 HAPPY 下

講完當做咗之最高境界。

2047年, 用大陸個套, 啲有奸商人就會收晒架啦... 
香港太自由, 尤其是唔合法既事, 個個都會做, 有錢就無良, 唔知係唔係基因問題, 中國人真係要管, 自律性唔存在係中國人身上... 三十年前, 香港窮人最多, 個社會不知幾和諧~~

求其交帶左
當做左
又出糧

引用:
原帖由 gohomehk1997 於 2021-7-26 11:41 AM 發表
你已經傷透14億中國人民的心, 自己辭職吧
唔太明白閣下個pt關14億同胞乜事?
我認為傷透03/08年落車後一直看淡睇錯樓市的人先真,不過呢炸人真有唔少屬黃黑物體,所謂可憐人也有可恨處

到時你都唔係度啦
我地都變阿伯啦
一年時間變化可以好大仲講到2049年…

咁樣關陳茂波什麼是的?

請問 陳茂波任內可以完成什麼?

你估你中央政府咁把炮做到

你香港政府嚟

何坊2049年你都不在其位

劏房波 聽到中央要求香港解決劏房問題, 會唔會覺得中央針對佢 想炒佢呢 ?

引用:
原帖由 忽然牛牛 於 2021-7-26 12:02 PM 發表
個波踢得咁遠,仲使做咩
應該講到2121年 香港冇曬住屋問題
人人都有樓

以現時中國填海同基建能力,要28年時間?幾個香港都可以再造出黎。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]