• 瀏覽: 7,826
  • 回覆: 19
美國副國務卿舍曼,今日訪華,期間會在天津會見國務委員兼外長王毅,並會與外交部主管中美關係的副部長謝鋒舉行會談。 在舍曼訪華前夕,王毅回應美國國務院發言人表示美國將從「實力地位」出發與中國打交道的言論,王毅認為,美國總想憑藉自己的實力向別國施壓,自以為高人一等,王毅認為,這個世界上從來不存在高人一等的...

其實美國有乜嘢值得以為自己高人一等? 用壓倒性嘅軍力打越戰韓戰都仆街冚家剷而回, 伊拉克/敘利亞/阿富汗打完都係一撚樣咁衰! 推翻伊朗原來嘅民選政府捧出極權伊朗王, 結果也被伊斯蘭推翻! 在中東縱容契哥以色列屠殺巴勒斯坦人!

美國本身就係萬惡不赦嘅罪人! 有乜資格向別人指手劃腳?

美國只係一個用大殺傷力武器嘅屠夫! 對住美肺病毒只係一個廢柴!

新聞來源連結:
https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1602418-20210725.htm

二戰後世界咁唔穩定都係美國周圍搞事,爲了確保佢地的美元霸權周圍殺人滅國,咩壞事都做盡

人哋美國有法治 民主 人權&言論自由
全部都係支那俾唔到你哋嘅嘢,五毛鬼殺咁嘈都冇用

美國佬知唔知咩係

天津「狗不理」

美國自以為高人一等...中國好好給美國補上一課...  

引用:
原帖由 ~Myrtle~ 於 2021-7-25 09:24 AM 發表
無知真可悲🤔🤔

老美衰落得個樣,外強中干,好好準守聯合國條文,咪搞事啦!

王毅覺得美國有實力?

引用:
原帖由 ~Myrtle~ 於 2021-7-25 09:24 發表
小朋友無知正常嘅,最基本嘅佢地唔知大陸勞工政策同福利都已經比香港做得好

引用:
原帖由 ~Myrtle~ 於 2021-7-25 09:24 AM 發表
無言論自由你仲可以喺度9up?因住槍斃你呀🤭🤭🤭

引用:
到今時今日仲信美國有法治有民主有人權有言論自由  唔知佢真傻定扮懵

美國又唔係第一次憑實力地位同中共講野啦。
上次咪係朝鮮咯,韓戰談判,美國代表團認為,憑美軍海空優勢,從實力地位講,中共應該後撤200公里。

中共當時個反應係: 哦,咁就繼續打!

打完,再坐地傾,美國放棄呢個要求,因為個段時間,美軍輸

引用:
原帖由 voyagehk 於 2021-7-25 10:40 AM 發表

小朋友無知正常嘅,最基本嘅佢地唔知大陸勞工政策同福利都已經比香港做得好
以前某位議員,係97之後,立法會開會度講:既然已經回歸,好應該跟大陸社會主義福利制度,俾香港工人更好個勞工政策。

我記得,全場大笑。 笑個d人,我都記得,基本都系資本大鰐。

引用:
伊拉克利比亞只不過係唔想用美元結算佢地的石油資源

王毅外長

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]