• 瀏覽: 10,606
  • 回覆: 13
+3
荃灣發生遇溺意外。今日(24日)傍晚6時許,警方接獲一名女子報案,指她與一名23歲尼泊爾籍女友人於曹公潭照潭徑附近的瀑布

雖然有句話: 嬉山莫嬉水, 但香港無論山水都暗藏殺機! 而淡水潭或者湖比海中嘅鹹水更危險
RIP

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210724/bkn-20210724185449878-0724_00822_001.html

d人以為呢d潭水淺偏偏就容易遇溺

哈哈哈哈哈哈

附件

5A8194E3-DC85-4198-8D5C-218F183526EA.jpeg(25.38 KB)

引用:
原帖由 再來荷蘭橙 於 2021-7-25 08:49 AM 發表
哈哈哈哈哈哈
人都死左啦,吾rip,都吾使甘架,今晚黎揾你呀,仆x仔,邊個老x教架,甘能毒架

引用:
事主獲救後需要使用自動心外壓機急救
有左呢樣野救護員咪唔可以乘機享用潛福利?

RIP

欺山莫欺水

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2021-7-25 08:47 AM 發表
d人以為呢d潭水淺偏偏就容易遇溺
其實潭水好多時D 生左好多青苔, 非常冼, 水深又無落腳點. 好危險的.

引用:
原帖由 pk16042012 於 2021-7-26 02:28 PM 發表

人都死左啦,吾rip,都吾使甘架,今晚黎揾你呀,仆x仔,邊個老x教架,甘能毒架
同情呢類人 . 只會害死更多人 ...

甘既天氣去甘既地方 . 跟本就係玩命 ..

引用:
原帖由 再來荷蘭橙 於 2021-7-26 04:35 PM 發表

同情呢類人 . 只會害死更多人 ...

甘既天氣去甘既地方 . 跟本就係玩命 ..
玩命歸玩命呀,而家條命都冇左啦,仲吊既?你一係係聖人啦,甘既口嶪,佢雖然揾吾到你?但係你作業呀,為個人而作業?同情都好過作業啦,因果若是1+1=2就話啫,但衰在吾係呀,仆街點算呀,你好自為之吧啦

早前先後浸死咗兩個印巴男
今次浸死尼泊爾妹

呢排南亞裔都好黑喎

引用:
原帖由 pk16042012 於 2021-7-26 06:13 PM 發表

玩命歸玩命呀,而家條命都冇左啦,仲吊既?你一係係聖人啦,甘既口嶪,佢雖然揾吾到你?但係你作業呀,為個人而作業?同情都好過作業啦,因果若是1+1=2就話啫,但衰在吾係呀,仆街點算呀,你好自為之吧啦
君子不立危牆之下

既然去玩命 . 出左事就唔好怪責其他人 ,

除非你認同曱甴思維就唔使講其他野啦 .

附件

1602973199-2745788964-g_wn.jpg(56.07 KB)

引用:
原帖由 再來荷蘭橙 於 2021-7-26 08:39 PM 發表

君子不立危牆之下

既然去玩命 . 出左事就唔好怪責其他人 ,

除非你認同曱甴思維就唔使講其他野啦 .
唉,已盡力了,祝你好運啦,

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]