• 瀏覽: 14,803
  • 回覆: 255
+2
好文章,希望多d曱甴睇到,唔好留喺香港呻吟

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2021-7-25 06:40 AM 發表
【明報專訊】30多歲的Jackie和太太在香港分別任職公務員和教師,得知政府要求公務員宣誓後,他更立定決心移居英國,今年3月初申請BNO簽證,4月中獲批後便逐步安排移英的工作。上月初他與8歲及4歲的子女抵達當地,隨即安排女兒插班入學,盡早適應當地的校園生活,「放低(香港的)一切來英國,已預計要重新適應,要有個心接受所有東西,好與不好都要接受」。

走左呢世唔好返黎啦....
呢D仇華上腦的 ...
阿爺幾時先肯取消雙重國籍呀,到時呢班賤人又返黎攪事又入晒香港人數,點計先

人一有妄想受迫害症,人生走上崎嶇路!🤫🤣🤣

引用:
原帖由 香江人 於 2021-7-25 07:34 AM 發表

能夠移民英國屬上等人。
移民需要資格審查,六、七十歲廢老移民去攞福利,肯定唔批。
上等人?哈哈哈哈哈

又係食政府反政府L樣!

你個女都係飲政府奶水大,做人唔係咁反骨呀?

呢啲人走多啲,香港嘅負能量都少啲。

曱甴客死異鄉!

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2021-7-25 06:40 AM 發表
【明報專訊】30多歲的Jackie和太太在香港分別任職公務員和教師,得知政府要求公務員宣誓後,他更立定決心移居英國,今年3月初申請BNO簽證,4月中獲批後便逐步安排移英的工作。上月初他與8歲及4歲的子女抵達當地,隨即安排女兒插班入學,盡早適應當地的校園生活,「放低(香港的)一切來英國,已預計要重新適應,要有個心接受所有東西,好與不好都要接受」。

呢D仇華上腦的 ...
安定生活變癲沛流離!
一等公民轉三等。
攞泥賤!

母係畜生教師,父就不宣誓約公務員即係不認同香港政府啦 走啦唔好毒害別人的子女啦

極端家長,身教離叛。

如果移民,除了取消雙重國籍,其實在香港要取消三粒星才緊要呀

搵咁多人工,去到英國一定乞米

引用:

呢D仇華上腦的 ...
去英國教英文?

走咗真係唔好返來

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]