• 瀏覽: 7,331
  • 回覆: 144
  • 追帖: 4
咁既大話都講得出,波叔應該係黃人臥底。

引用:
原帖由 不誠實使用大腦 於 2021-7-24 10:24 PM 發表
明日大魚好重要的棋.. 等鄉紳同屯地商不能叫高賣地...
吹左很多年

引用:
原帖由 eliskw2000 於 2021-7-24 10:42 PM 發表
咁既大話都講得出,波叔應該係黃人臥底。
香港係有,不過批幅地皮出來最少十幾兩年

引用:
原帖由 horse2014 於 2021-7-24 10:32 PM 發表

唔可以下下中央,要靠立法會自己搞掂!
7婆連推空置稅都唔做,不靠中央還可以點

引用:
原帖由 貓腩 於 2021-7-24 10:46 PM 發表

香港係有,不過批幅地皮出來最少十幾兩年
有同足夠係兩件事,香港長遠肯定係唔夠土地的。

引用:
原帖由 eliskw2000 於 2021-7-24 10:47 PM 發表

人口數量只會減少😅,長遠有明曰大愚

引用:
原帖由 貓腩 於 2021-7-24 10:49 PM 發表

人口數量只會減少😅,長遠有明曰大愚
發佢個夢啦,人口點會減少? 出生率下降但外來移入既人口只會上升。

引用:
原帖由 eliskw2000 於 2021-7-24 10:47 PM 發表

點解?

引用:
原帖由 eliskw2000 於 2021-7-24 11:06 PM 發表

發佢個夢啦,人口點會減少? 出生率下降但外來移入既人口只會上升。
自己睇官方預測

成日幻想

引用:
原帖由 貓腩 於 2021-7-24 11:16 PM 發表

自己睇官方預測

成日幻想
咁咪中晒計囉,地產佬控制政黨同高官,威力有幾大宜家清楚未?

引用:
原帖由 horse2014 於 2021-7-24 10:32 PM 發表

唔可以下下中央,要靠立法會自己搞掂!
聽聞沙嶺個墳場撥款否決咗...
死後都要捱貴龕....
代替方案去咗邊呢?
淨係識得反對. 無建設性..

做啦。。。。。。。。🤔

移民潮已經幫緊手減少住屋需求,2020年已經負增長4萬人口,2021年半年又再少多6萬人。
到2021年底,香港的人口相信會由高峰750萬左右,下跌至735萬左右,可以減少約5萬個住宅單位的需求。

引用:
原帖由 eliskw2000 於 2021-7-24 23:06 發表

你其實冇睇到政府公怖的統計數字?
2020就係外流人口多過移入既人,令香港人口已經少咗4萬人。
2021人口浄流出的情況持續,並且加快中,到7月中經機場已經浄流出超過7萬香港人,預計2021年全年有機會人口減少10萬人。

引用:
原帖由 onnam 於 2021-7-25 01:02 AM 發表

你其實冇睇到政府公怖的統計數字?
2020就係外流人口多過移入既人,令香港人口已經少咗4萬人。
2021人口浄流出的情況持續,並且加快中,到7月中經機場已經浄流出超過7萬香港人,預計2021年全年有機會人口減少10萬人。
你有無睇埋1997-2019既數據? 2020同2021淨流出,原因係國安法移民潮,加埋疫情影響人黎香港定居既計劃。呢D都唔代表將來會係繼續淨流出的。

等睇疫情過後大量移民湧入香港把啦。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]