• 瀏覽: 24,567
  • 回覆: 217
今時今日嘅中國會怕你美國佬? 

熱賣及精選
引用:
原帖由 s-chris 於 2021-7-24 09:28 PM 發表

點打擊?
憑咩打擊?
斷美國佬唔敢直接向伊朗採取軍事行動啩!
就算透過以色列搞都可能性唔高
中國同以色列都好老友
好簡單,途中打劫返去自己用,一直都係咁做,只係有D傻仔先會信強盜係好人去傷害自己國家。

美國油庫又滿了吧,好快又負油價了。

引用:
原帖由 mega001 於 2021-7-24 10:23 PM 發表

遲d中國大把電動車🚙, 以後可以唔使用石油啦。
你咪以為,

生活上很多東西都是石油副產品,

塑膠,

油漆,

潤膚露,

仲有重型機械,,

仍然要靠石油或柴油引擎。

海地太子港,

地理位置唔知有無關系?

引用:
原帖由 傻瓜店小二 於 2021-7-24 10:50 PM 發表

唉,多合作?你知唔知中以國家關係係第9級,排尾三?如果咁友好,起碼都排第6級,叫戰略夥伴關係掛?點解得第9級友好合作夥伴關係?你比美國猶太集團啲文宣誘惑左啦,你睇回形針事件,美國猶太集團拿手好戲,美國政府同猶太人同一陣線,有咩可能同中國友好,太睇表面。
中國明白以色列忌著美國
好多嘢保持低調啫

引用:
原帖由 遊樂人間 於 2021-7-25 09:59 AM 發表

好簡單,途中打劫返去自己用,一直都係咁做,只係有D傻仔先會信強盜係好人去傷害自己國家。
唔怕中國報復?

引用:
原帖由 pig00083 於 2021-7-25 07:59 AM 發表

最先話唔跟協議嘅退出嘅依家要人跟番協議!?冇病呀!
選舉國家屆屆都唔同玩法架啦

引用:
原帖由 tomlee021239 於 2021-7-24 09:13 PM 發表

據路透7月23日報道,一名美國官員表示,美國正在考慮打擊伊朗向中國出售石油,以應對伊朗可能不會重返核談判或在返回談判桌時採取更強硬立場的可能性。

官員稱,美國今年早些時候告訴中國,其主要目標是恢復遵守2015年伊朗核協議,如果能及時恢復協議,就沒有必要懲罰違反美國製裁、購買伊朗原油的中國公司。
鑑於伊朗何時可能在維也納恢復間接會談的不確定性,以及伊朗候任總統萊希(Ebrahim Raisi)是否 ...
咩佢覺得中國會配合咩?

美國現在祇能控制5眼,其他國巳轉投中國

引用:
原帖由 鬼屋門口食花生 於 2021-7-25 10:11 AM 發表

你咪以為,

生活上很多東西都是石油副產品,

塑膠,

油漆,

潤膚露,

仲有重型機械,,

仍然要靠石油或柴油引擎。
石油🛢️先值錢💵㗎, 其它根本係賤賣🙄

老尾行為才是邪惡軸心

引用:
原帖由 s-chris 於 2021-7-24 09:28 PM 發表

點打擊?
憑咩打擊?
斷美國佬唔敢直接向伊朗採取軍事行動啩!
就算透過以色列搞都可能性唔高
中國同以色列都好老友
痴Q線,中國同伊朗做生意關佢柒事

引用:
原帖由 team1234567 於 2021-7-24 09:43 PM 發表

兩個國家正常買賣都可以打擊咁搞笑,又想屈其中一個國家係恐怖主義國家黎打擊呀
老尾就嚟要打擊中國不同澳洲做生意了!

今時今日的中國,已經有條件可派出艦隊去波斯灣保護伊朗油船正常運行。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]