• 瀏覽: 26,633
  • 回覆: 153
  • 追帖: 1
+4
引用:
原帖由 不誠實使用大腦 於 2021-7-24 08:06 PM 發表

無理由的。有角安法。
各地商人都覺得安全喎。
有國安法, 外資人員係安心咗既, 起碼可以正常返工先啦.

外資其實唔太理政治, 人哋來既目的係做生意, 你搞到佢生意無得做, 咁點呀? 自己想想.

特權係死得其所
切勿累街坊

其實點解要  ?基本上,個個入境,都要做檢測及隔離,這才是保護自己家人及傳播社區。減低傳染風險!弱智的防疫政策

危殆咁嚴重, 相信佢的病毒量應該好高, 佢去了幾度地方, 冇傳播給其他人就有點奇怪! 如果真係冇傳播給其他人, 是香港的幸運

上年泰國都係俾沙特大使嘅仔女攪鑊甘。又係(中咗招)免檢週圍走!

引用:
原帖由 AM138 於 2021-7-24 06:24 PM 發表
點解仲有免檢疫?仲要周街去
政府唔該公平執法, 唔好厚此薄彼, 本地人就拉, 外來人就放。個細路仔未成年, 咁就唔該拉佢監護人, 即係佢老豆。

香港政府班癈官完全後知覺,永遠有數不盡的漏洞!!

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2021-7-24 06:05 PM 發表
本港今日新增兩宗輸入確診個案,至今本港個案累計11,976宗。另外有少於5宗初步確診個案。醫院管理局表示,截至今日上...

https://static.stheadline.com/stheadline/inewsmedia/20210724/_2021072416550914333.jpg

自恃有特權唔檢疫結果危殆, 當然最大責任係佢自己但香港政府係有責任! 根本就唔應該有免檢疫呢個關系大 ...
沙特做吾少陰質事、老美金主

豁免檢疫正苦又想害死港人

引用:
原帖由 鬼屋加加速神童 於 2021-7-24 08:20 PM 發表

不論老嫩,病毒專攻愛自由唔戴口罩的人。
外國現在出街大把人唔帶口罩 好多人以為打撚左針就安全 成個世界咁多人唔守碟序  米只意變回以往咁 未來幾年繼續帶口罩 繼續限聚令

引用:
原帖由 血~ 於 2021-7-24 08:34 PM 發表
豁免檢疫正苦又想害死港人
小心萬能KEY吖

沙地領事一家都死不足惜

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2021-7-24 18:40 發表

邊度話佢有打針?
咁細個應該無打針,所以中招就危

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2021-7-24 06:31 PM 發表
關繫到重大公眾利益, 根本就唔應該有外交括免權
黃鄭正廢Hi

以為領事有特權比個女周圍去無須理會勸喻,有乜三長二短是報應。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]