• 瀏覽: 26,603
  • 回覆: 153
  • 追帖: 1
+4
引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2021-7-24 06:05 PM 發表
本港今日新增兩宗輸入確診個案,至今本港個案累計11,976宗。另外有少於5宗初步確診個案。醫院管理局表示,截至今日上...

https://static.stheadline.com/stheadline/inewsmedia/20210724/_2021072416550914333.jpg

自恃有特權唔檢疫結果危殆, 當然最大責任係佢自己但香港政府係有責任! 根本就唔應該有免檢疫呢個關系大 ...
據了解,兩姐弟是沙地阿拉伯駐港領事子女,獲豁免檢疫,可居家檢疫。然而,據食物及衞生局公布強制檢測名單,揭發兩姐弟懷疑未有遵從居家隔離要求,到港翌日已先後到訪山頂廣場、東薈城及東涌纜車站,涉嫌違反《預防及控制疾病條例》

阿彌陀佛,病魔祛除,早日康復,解冤釋結

正仆街,哩D豁免可以居家檢疫嘅強制戴晒定位裝置啦

引用:
原帖由 apmichael 於 2021-7-24 07:15 PM 發表

通關即係個個都唔使檢疫,咪仲死
通關好重要, 好多生意要去內地廠傾返來, 現在香港市況已經非常靜, 再拖落去, 大量外資地區總部徹離香港, 遲早失業率急升.

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2021-7-24 06:05 PM 發表
本港今日新增兩宗輸入確診個案,至今本港個案累計11,976宗。另外有少於5宗初步確診個案。醫院管理局表示,截至今日上...

https://static.stheadline.com/stheadline/inewsmedia/20210724/_2021072416550914333.jpg

自恃有特權唔檢疫結果危殆, 當然最大責任係佢自己但香港政府係有責任! 根本就唔應該有免檢疫呢個關系大 ...
旨意香港尼班廢官把關,冇第6-7波已經偷笑,玩L左咁耐仲可以有尼d漏洞,陳笑恥真係唔死冇L用

引用:
原帖由 jalsen8888 於 2021-7-24 07:28 PM 發表

通關好重要, 好多生意要去內地廠傾返來, 現在香港市況已經非常靜, 最拖落去, 大量外資地區總部徹離香港, 遲早失業率急升.
到內地群體免疫就有可能通

引用:

基本上就係白痴嘅方法,係我地嘅高官先諗得出,害能死全香港人。

引用:
原帖由 AM138 於 2021-7-24 06:24 PM 發表
點解仲有免檢疫?仲要周街去
因為高宦官個腦裝屎

有特權又點?咪又係要死

慳錢慳出鑊

樓主唔相信如果自己個女有三長兩短, 領事會為呢個特權感到高興

領事出事,好似已是第二次

身為領事,都沒好好管教仔女,任佢哋周圍shopping !
身為領事,即是代表佢國家,唔顧自已形像,都要顧下佢自已國家形像啦!唔顧佢自己國家形像,都要尊重人哋國家及地區法律啦!!!!!

👏👏👏

引用:
原帖由 Tsundis 於 2021-7-24 07:04 PM 發表

免險疫應該比d 好特別好特別既case, 此終病菌唔識分辨人,冇話領事家人就唔會中
2個唔係免檢疫,係特權俾佢地居家檢疫,講咗佢地違反咗檢疫條例唔留係居所,但政府又唔敢講會唔會檢控佢地一家違反檢疫條例,無鬼用!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]