• 瀏覽: 3,865
  • 回覆: 42
+6
引用:
原帖由 老納 於 2021-7-24 07:19 PM 發表
你仲有面做社工,坐過監,仲有資格去導人向善咩?
可能話比人聽坐監有更精彩人生

唔改擔心啦,正常都會無啦,如果有,真係教壞人

引用:
原帖由 匯豐銀行 於 2021-7-24 18:48 發表
俊朗既面貌,手臂上個性既紋身,加上半帶面罩同一支疑似煙仔,型城咁做社工其實太浪費
似社團多過社工

精彩完又想點

佢不如問下自己仲有乜資格做社工

引用:
原帖由 BAN你媽媽 於 2021-7-24 07:10 PM 發表
除牌,點有可能揾個監躉做社工
有個坐完監嘅社工而家做埋區議員,講都唔信。

引用:
原帖由 33Chris 於 2021-7-24 07:16 PM 發表
真係擔心?

社工目的係想幫人「遠離罪惡亅,
定係幫人「深入罪惡亅?
法官都早已經判咗有罪……你老母班黑社工仲柒下柒下亂搵籍口去掩飾,
其身不正……何以正人?

引用:
原帖由 kcsam 於 2021-7-24 06:04 PM 發表
社工劉家棟在前年7月27日的元朗警民衝突中,欲向警方爭取時間讓示威者散去,被指阻礙警方防線推進,因而被裁定阻撓在正當執行

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210724/photo/bkn-20210724171807765-0724_00822_001_01b.jpg?20210724172034

唔使擔心, 社工註冊局委員全部係黃屍, 唔止唔會除你牌,  ...
擔心 ? 咪扮嘢,曾賤超仲做緊社工 !

原來對犯罪嚟講……做黑社工係會有特權嘅!
刑不上黑社工……是否成為香港「領先世界」嘅一種獨特風格?

犯咗咁嚴重罪行嘅人,仲有資格做社工咩? 如果係咁,殺咗人都可以做社工啦!

吓,紋身果個係社工?

引用:
原帖由 捕貓者 於 2021-7-24 11:31 PM 發表
多左咁多紋身既, 以前都冇咁多?

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20190904/photo/bkn-20190904155950032-0904_00822_001_01p.jpg?20190904162856
加入左某D組織,紋身是入會記號/密碼,做社工是方便向學生埋手招入會。。。。。進行洗腦、滲透工作。。 中共唔會明白,只有我呢D土炮香港仔先咁清楚。。。。

引用:
原帖由 匯豐銀行 於 2021-7-24 06:48 PM 發表
俊朗既面貌,手臂上個性既紋身,加上半帶面罩同一支疑似煙仔,型城咁做社工其實太浪費
可以去選全民做猩, 起碼無咁粉

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]