• 瀏覽: 17,401
  • 回覆: 220
+3
錯就無錯既
係曱甴借題發揮啫
做得最唔好係無及時制止爆亂

剎人不用服刑,保衞家園判7年,係現今政府的德政

引用:
原帖由 樓上勇敢的主題 於 2021-7-24 10:51 AM 發表

師兄,其實當時係先反明日大嶼的。後尾因有陳仆街而出現的逃犯引渡條例才順水推舟變反修例黑暴。而反明日大嶼的訴求就突然唔見咗
逢起地大量增加房屋供應,背後金主就發功攪事

當日已認衰, 喊又喊過, 今日再反口, 已沒有甚麼意義, 因為形象已烙印。

其實移交逃犯係冇問題,問題在於移送邊個國家,d人成日覺得移交比中國就好有問題,但係外國自己都有逃犯條例,有好多根本就對人唔對事!中國做就唔得,外國做就冇問題,好似日本倒核廢水落海咁,如果係中國做就比全世界圍插同大做文章,日本做就輕描淡寫就算!

逃犯條例要明確執行。

引用:
原帖由 ray99hk 於 2021-7-24 09:58 AM 發表

絕對係,美國大打香港牌,但原來為左泛民/肥佬黎,美國玩到盡只係願意制裁中港官員。

香港泛民吾知真蠢定假蠢,今次一網成擒,係因為被美國過左一棟,泛民的作用原本係兩個大國的談判籌碼,自美國玩全面敵視全面制裁後,泛民功用已經不復存在,結果落得如此下場。

不過看來很多港人仲係沉迷喺民主夢中未醒,仲未知道自己身處乜野境況。

引用:
原帖由 ray99hk 於 2021-7-24 10:00 AM 發表

你諗住大和解,對手諗住將你大肢解。
你錯了。
她棍本就是黃人。

引用:
原帖由 ooqq3 於 2021-7-24 10:19 AM 發表
條8 婆 毫無主見
中央出手後, 今日的我打到昨日的我
全港人都睇到你暗撐曱甴

如果識玩既話 就立即再提出逃犯條例 並通過

引用:
原帖由 用回鄉咭去台灣 於 2021-7-24 10:32 AM 發表
婦人之仁,害死香港
都有好的一面。一次打殘反華勢力。認請2地的親美反華人士。

引用:
原帖由 pugbb 於 2021-7-24 05:34 AM 發表
【明報專訊】特首林鄭月娥昨接受港台英文節目Backchat訪問,她表示,不認為2019年推動修訂《逃犯條例》是錯誤的決定,只是推廣和解說工作做得不好。主持人提到她在2019年8月與商界閉門會議中,承認作為特首令香港陷入混亂是「不可原諒」,林太沒有正面回應,反指傳媒不應報道當日內容,又指事件反映傳媒誠信和道德問題。香港民意研究所副行政總裁鍾劍華表示,反修例風波的是非對錯非常清晰,林太亦完全推翻自己以 ...
你對班洗咗腦嘅畜牲,講解十萬次佢哋都唔撚會明架啦

好變態。乜都想立法

引用:
原帖由 Frankie佬 於 2021-7-24 11:12 AM 發表

都有好的一面。一次打殘反華勢力。認請2地的親美反華人士。
呢個係阿爺做,靠佢死得啦

真心講
果班單眼人
應該同警察及全香港道歉

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]