• 瀏覽: 50,565
  • 回覆: 373
+22
你想捐,人地都唔要! 留番你執藥啦!

台灣呢d賤地方,我最記得當年台灣地震,香港捐了不少錢俾台灣。差不多時期,台灣竟說若與大陸開戰,導彈第一時間射去香港。

引用:
原帖由 tomlee021239 於 2021-7-23 11:51 PM 發表
作家苦苓在臉書貼文,「中國隨便一架騷擾台灣的戰鬥機、或是對準台灣的一枚導彈,那些錢都足夠河南救災救不完,台灣哪一個人捐款給中國,我就叫他是王八蛋」。

指摘中國「有一億劑BNT,有捐一劑給我們嗎?」 點擊放大瀏覽苦苓引起爭議的原文及河南水災最
苦苓又指:「捐款給中國河南洪水災民?有沒有搞錯?中國老早就有一億劑BNT,有捐一劑給我們嗎?如果還有任何人想捐任何錢給中國,那我想罵的一句是髒話,另一 ...
對政權再不滿, 百性人民有何罪??

涼血就是涼血吧, 這個叫苦苓的畜牲!

引用:
原帖由 tomlee021239 於 2021-7-23 11:51 PM 發表
作家苦苓在臉書貼文,「中國隨便一架騷擾台灣的戰鬥機、或是對準台灣的一枚導彈,那些錢都足夠河南救災救不完,台灣哪一個人捐款給中國,我就叫他是王八蛋」。

指摘中國「有一億劑BNT,有捐一劑給我們嗎?」 點擊放大瀏覽苦苓引起爭議的原文及河南水災最
苦苓又指:「捐款給中國河南洪水災民?有沒有搞錯?中國老早就有一億劑BNT,有捐一劑給我們嗎?如果還有任何人想捐任何錢給中國,那我想罵的一句是髒話,另一 ...
菜嬸買少一件過期軍備, 夠哂買全民疫苗喇
疫苗係你菜嬸擋哂唔要

引用:

他才是狗屁王八蛋.....
是非不分,顛倒黑白......

我仲以為呆灣人已經全部死於A屎過期疫苗

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2021-7-23 11:58 PM 發表
叫菜婆買少d高價過期軍火搞好台灣基建醫療好過喇
台灣醫療全世界前幾位 仲高過香港 你話你係唔係傻仔呢
係咁基建有條撚用咩 睇下大陸咁表面風光囉

引用:
原帖由 leung1505 於 2021-7-24 12:58 PM 發表

台灣醫療全世界前幾位 仲高過香港 你話你係唔係傻仔呢
係咁基建有條撚用咩 睇下大陸咁表面風光囉
咁仲唔走去台灣

香討藍絲捐左未?

引用:
原帖由 明亮的晨星二 於 2021-7-24 12:13 AM 發表
大陸唔肯捐疫苗?係台灣唔肯要

陳時中講明完全唔考慮大陸疫苗
最思覺失調嘅台灣

引用:

台灣省好多人比菜腫桶洗腦洗到乾乾淨淨

呆灣井底蛙作者又出嚟㭍,㭍少次唔知得唔得呢

引用:
原帖由 marko8816 於 2021-7-24 12:41 PM 發表
留番俾佢買棺材......................

菜婆唔要就屈大陸唔捐,台灣都係冇得救㗎啦

引用:
原帖由 marko8816 於 2021-7-24 12:41 PM 發表
似台灣執藥多啲喎

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]