• 瀏覽: 3,968
  • 回覆: 28
+5
行政長官林鄭月娥指,自回歸以來外國勢力一直藉香港向中國施壓,包括介入多次示威和社會衝突;又指至今也不認為推動《修訂逃犯條例》有做錯。

《港區國安法》實施後,多國政府指是侵犯了香港自由。行政長官林鄭月娥在一個英文電台節目表示,在國家支持下,本港股市、樓市、文化和科技等也蓬勃發展,批評是外部勢力自香港回歸以來,藉意壓制中國發展。

行政長官林鄭月娥說︰「它不會一夜間發生,拜託。你信不信所有2019年六月發生的事,自2019年六月開始?它們回歸後就展開。社會上下,包括特區政府,溫和地論述,我們不夠敏感或警覺、我們沒有察覺,那不是一件簡單個別無關連的行動。」

她又提到回歸後出生的青年對國家有強烈反感,可見有外部勢力影響。

林鄭月娥表示︰「為何青年人會出現反中國情緒?為何在2019年反修例風波中,暴徒有那些裝備供應?」

林鄭月娥重申,前年修訂《逃犯條例》無做錯,之後的反修例衝突需要警方執法,不認同是利用警方作政治工具,警察亦不應該被針對。

林鄭月娥稱︰「警隊自2019年長時間受不公平對待,那些同情暴徒、與警方對立的人,我認為他們欠警方一個道歉。」

林鄭月娥又指香港正進入新時代,當局會重新檢視現有政策,包括加強學生的國民身份認同,以確保「一國兩制」在港全面落實。

特首開聲有外國勢力黃C仆街啦
快啲出嚟向警隊道歉

新聞來源連結:
http://news.tvb.com/local/60fa9b3a34b031ac0316bbf9

政府有晒證據,漢奸走狗打風都打唔甩

黃絲政治上腦,極端思想,自我中心,只有所謂手足,同路人。
不同政見朋友,親人可置之不理甚至反目成仇,毫無道德倫理,只有立場,沒有是非,死性不改,呢d就係正宗黃色思想

引用:
原帖由 eos888 於 2021-7-23 10:58 PM 發表
行政長官林鄭月娥指,自回歸以來外國勢力一直藉香港向中國施壓,包括介入多次示威和社會衝突;又指至今也不認為推動《修訂逃犯條例》有做錯。

《港區國安法》實施後,多國政府指是侵犯了香港自由。行政長官林鄭月娥在一個英文電台節目表示,在國家支持下,本港股市、樓市、文化和科技等也蓬勃發展,批評是外部勢力自香港回歸以來,藉意壓制中國發展。

行政長官林鄭月娥說︰「它不會一夜間發生,拜託。你信不信所有2019年 ...
為咗連任,違心都要講下㗎!

特狗話唔方便透露邊件事證實咗有外國勢力,因為已經有案件審訊中。咁其實邊單法庭已經判斷證實咗有外國勢力呢?未見過。講咗咁耐都由2014年佔中到而家7年都冇一件案證實到?我驚2047年都係得個講字囉!

引用:
原帖由 montejo 於 2021-7-23 11:14 PM 發表

為咗連任,違心都要講下㗎!
真係要睇吓佢係咪為咗連任啦
日日都有手鐲準備坐

引用:
原帖由 hospitalhead1 於 2021-7-23 11:16 PM 發表
特狗話唔方便透露邊件事證實咗有外國勢力,因為已經有案件審訊中。咁其實邊單法庭已經判斷證實咗有外國勢力呢?未見過。講咗咁耐都由2014年佔中到而家7年都冇一件案證實到?我驚2047年都係得個講字囉!
未見到唔係冇,等判刑

引用:
原帖由 eos888 於 2021-7-23 11:17 PM 發表

真係要睇吓佢係咪為咗連任啦
日日都有手鐲準備坐
其實佢只係講:阿媽係女人。
係人都知係外國勢力係回歸前已經擺下嘅局啦!呢條好打得妹仔仲昂鳩鳩搞乜大和解!
香港呢啲垃圾AO除咗日日7.11表現勤力堅離地,仲有乜叻呀?

引用:
原帖由 eos888 於 2021-7-23 11:20 PM 發表

未見到唔係冇,等判刑
7年啦。佔中坐監啲人都出哂黎去埋台灣啦!吹到2047好唔好?

引用:
原帖由 hospitalhead1 於 2021-7-23 11:22 PM 發表

7年啦。佔中坐監啲人都出哂黎去埋台灣啦!吹到2047好唔好?
嗰啲魚mo,玩政治中共唔會輸比英美
中國有14億人都搞得掂,睇吓佢歷史

早就知啦...狗鄭依家先識講?有哂片比你睇埋唔講?
搞逃犯條例搞到一PAT屎咁樣 係咁威應該就做比人睇條例係沒問題 而唔係一直逃避
依家小陳仲係香港都唔知做咩鳩 話想坐監都沒人比佢坐 真慘 
好撚仆街的一個女人 搞到香港亂到仆街都唔理只係識起樓 咁洗鬼要e個官?搵個市民做都好過佢啦 完全不理民間痛苦 

引用:
原帖由 eos888 於 2021-7-23 11:30 PM 發表

嗰啲魚mo,玩政治中共唔會輸比英美
中國有14億人都搞得掂,睇吓佢歷史
陳潔儀有首歌-等了又等

你條柒婆咩都賴人 比cy做好過

Ching.我有隻碟,你Hi-Fi友?

知又點, 明知大班漢奸破壞香港,唔明點解仲要經法庭審判,當場捉到應該直接罰坐30 年

引用:
原帖由 hospitalhead1 於 2021-7-23 11:35 PM 發表

陳潔儀有首歌-等了又等
師兄⋯

外交部續指,中方決定針對美方錯誤行徑採取對等反制,根據《反外國制裁法》,對前美商務部長羅斯、美國國會「美中經濟與安全評估委員會」(USCC)主席卡羅琳.巴塞洛繆、「國會—行政部門中國委員會」(CECC)前辦公室主任喬納森.斯迪沃斯、「美國國際事務民主協會」金度允、「美國國際共和研究所」在港授權代表亞當.金、「人權觀察」中國部主任索菲.理查森,以及「香港民主委員會」等7個美方人員和實體實施制裁。
http://hd.stheadline.com/news/realtime/chi/2141994/

主題標籤 #林鄭月娥
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]