• 瀏覽: 40,802
  • 回覆: 420
  • 追帖: 1
+8
中國外交部周五(23日)晚上表示,根據《反外國制裁法》對前美國商務部長羅斯、美國國會「美中經濟與安全評估委員會」(USC

點解會係制裁前部長唔係現任部長

另外被制裁既美國人可唔可以入境台灣??

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210723/bkn-20210723222856148-0723_00822_001.html

嘩 揀呢個時間點宣佈制裁
擺到明係剃美國佬眼眉
剃人頭者 人亦剃其頭
之前美國用過類似招數
今次中國用返同一招反擊
黎緊既中美官員會談 真係有意思

good job,玩個人制裁是影響最少,又可各自向國民交待,雙贏!

引用:
原帖由 2013gundam 於 2021-7-23 10:54 PM 發表
擺到明係剃美國佬眼眉
剃人頭者 人亦剃其頭
之前美國用過類似招數
今次中國用返同一招反擊
被制裁既美國人可唔可以入境台灣??

「制裁」,講完制裁左乜?咪講左「制裁」囉!

係咪姐係唔比用抖陰/華為/淘寶?? 

引用:
原帖由 2013gundam 於 2021-7-23 10:54 PM 發表
擺到明係剃美國佬眼眉
剃人頭者 人亦剃其頭
之前美國用過類似招數
今次中國用返同一招反擊
就算副國務卿唔去中國,中國都唔會介意

制裁中國官員佢地仍然可以做官員
制裁美國官員佢地想轉政府想去私人機構都有困難

😉

引用:
原帖由 貓兒休假 於 2021-7-23 10:59 PM 發表

被制裁既美國人可唔可以入境台灣??
被制裁既美國人唔可以食台灣牛肉麵

引用:
原帖由 貓兒休假 於 2021-7-23 10:45 PM 發表
中國外交部周五(23日)晚上表示,根據《反外國制裁法》對前美國商務部長羅斯、美國國會「美中經濟與安全評估委員會」(USC

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210723/photo/bkn-20210723222856148-0723_00822_001_01b.jpg?20210723224354

點解會係制裁前部長唔係現任部長 :smile_41 ...
點解反中白痴唔諗下點解自己要坐監要DQ, 但中美官員都唔洗..

令外,坐完監真係人生更精彩?

岩岩奧運既畫面..
地圖上冇台灣...
咁樣係咩意思

日本係咪鼓吹台獨??日本係咪違反左國安法??
國安係咪應該要去日本拉人

引用:
原帖由 snooboy 於 2021-7-23 11:02 PM 發表
制裁中國官員佢地仍然可以做官員
制裁美國官員佢地想轉政府想去私人機構都有困難

😉
只要想進入中國市場嘅公司,都會避開呢啲人~

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]