• 瀏覽: 40,949
  • 回覆: 420
  • 追帖: 1
+8
支持 中共, 中央人民政府 制裁 美國!!! 

引用:
原帖由 snooboy 於 2021-7-23 11:02 PM 發表
制裁中國官員佢地仍然可以做官員
制裁美國官員佢地想轉政府想去私人機構都有困難

😉
除了蓬佩奧(Mike Pompeo),被中方列入制裁的人士還包括川普政府的貿易顧問納瓦洛(Peter Navarro)、國家安全顧問歐布萊恩(Robert O'Brien)、國務院主管東亞暨太平洋事務助理國務卿史達偉(David Stilwell)、衛生部長艾薩(Alex Azar)、美國駐聯合國大使克拉夫特(Kelly Craft)等人。

北京也制裁川普的前國安顧問波頓(John Bolton)和前首席策士巴農(Steve Bannon)。

根據中國外交部聲明:「這些人及其家屬被禁止入境中國內地和香港、澳門,他們及其關聯企業、機構也已被限制與中國打交道、做生意。」

引用:
原帖由 貓兒休假 於 2021-7-23 11:19 PM 發表

台灣係中國既一部分

點解被制裁都可以入境到台灣
點解個個國家都奉行一中政策, 點解聯合國同世衛都無台灣份...

因為大家都知, 台獨同港獨反中既都係白痴, 好好利用就得, 幫你獨立? 白痴的嗎..?

點解美國不停要求見內地高官呢?

引用:
原帖由 2013gundam 於 2021-7-23 10:54 PM 發表
嘩 揀呢個時間點宣佈制裁
擺到明係剃美國佬眼眉
剃人頭者 人亦剃其頭
之前美國用過類似招數
今次中國用返同一招反擊
黎緊既中美官員會談 真係有意思
學美國啫

引用:
原帖由 mflyer 於 2021-7-23 11:23 PM 發表
支持 中共, 中央人民政府 制裁 美國!!! 
都唔知邊班死PK 支持非法暴力反東北, 唔起樓, 害人瞓街,; 累人捱貴租, 買貴樓!!!
都唔知邊班死PK 支持非法暴力佔領街道, 阻人出入, 損人生計, 擾人清夢, 壞人心靈!!!!
都唔知邊班死PK 支持非法暴力破壞 HK 法治, 燒殺搶掠, 殺害無辜, 恐嚇路人!!!
呢班死PK 喪德辱民, 喪心病狂, 喪盡天良, 等天收!!!

反制裁人地咩先得架?笑了!

制裁唔比打4hing, 唔准用鴻蒙

引用:
原帖由 貓兒休假 於 2021-7-24 01:22 AM 發表

如果制裁唔係限制去邊
咁被美國制裁果班人可以入境到美國
教下你,2個制裁唔同 .制裁香港官員唔去美國有乜所謂,無credit card 出糧戶口,但香港被制裁官員可以食和牛,full pay 樓,可憐手足坐監,焗桑拿,過中秋食雞比。有班傻曱甴官員制裁打飛機,用坐監換取唔去美國,好能好笑

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2021-7-23 11:11 PM 發表

巧衰架你講咁明
美國太有優勢,中國人自卑,唔敢高攀,唯有托呀婆轉送兩籠狗不理包比拜登醫肚

引用:
原帖由 煙民母親生賤種 於 2021-7-23 10:59 PM 發表
文中提及
蚍蜉撼樹自不量力

係咪講緊中共自已? 數兩樣野, 航母及核彈頭, 以經唔係用把口噅兩聲就會打勝仗。
你唔識軍事啫,16年南海入侵失敗已注定美國輸比中國了。

引用:
原帖由 貓兒休假 於 2021-7-23 10:59 PM 發表

被制裁既美國人可唔可以入境台灣??
好多人想知

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2021-7-23 11:02 PM 發表

就算副國務卿唔去中國,中國都唔會介意
擺到明係美國求大陸畀佢訪問。
美國喺香港嘅唐狗情何以堪?

中國人禮上往來啫

引用:
原帖由 貓兒休假 於 2021-7-23 11:00 PM 發表
係咪姐係唔比用抖陰/華為/淘寶?? 
上次美國制裁一個新疆普通公安,即係制乜尼?佢又吾去美國,又吾用美國銀行🤣🤣🤣

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]