• 瀏覽: 79,212
  • 回覆: 538
  • 追帖: 1
+26
第一代疫苗對變種病毒係無用既

引用:
原帖由 愚人之石 於 2021-7-23 03:41 PM 發表

嗱.你話講兩句呀

咁對變種病毒,科興有幾多功效呢?基本上係零。

但兩種均對重病或死亡的機會大大減弱,所以無論邊支針,都係要先打為快。
笑爆......
滅活先更易防到變種lor
之前吹復必太99%.....衰左就當冇講過.....

認住對方軍人支槍,應該比起辨認成隊軍隊,來得有針對性及良好操作性,只要對方唔換槍就OK

老美:

一定係你地儲存温度出錯!
另一個可能,係呢份報告有中國人參與研究
第三個可能係,以色列監控元首、記者事件暴光,以色想想轉移視線

39%
唔怪得全球疫情大反彈啦,每朝起床飲兩啖燒酒,保護能力一定高過44%

$5000消費卷!
用來買燒酒有得諗,遲吓全球證實燒酒抗疫,比復必太高15%以上,一定炒升幾十倍....
財路呀!

日日都有打2針伏仔嘅輸入個案 磚家們點解釋啊

引用:
原帖由 _JoN_ 於 2021-7-23 03:50 PM 發表
港大又話十倍抗體,信邊個好?
依照以色列data, 2個月保護效率就跌60%, 唔洗半年保護率 就跌到0%

引用:
原帖由 血~ 於 2021-7-23 03:50 PM 發表
第一代疫苗對變種病毒係無用既
防感染效用大減
但防重症/死方亡仍然有效

而家都無野可以做,有得打針,就打左先
等待第2代改善了的疫苗

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2021-7-23 03:05 PM 發表
又復必泰保護力好強??
啱啱打完無耐個陣強吧.
抗體隨時間消失, 然後個身體唔L識再制造抗體.
即係造假數, 做靚前期盤數. 到後期見真章, 就唔掂.

引用:
原帖由 s-chris 於 23-7-2021 14:57 發表
打完復必泰
想補打追科興
去私家醫生度打科興係咪唔洗申報?
你估有無紀錄呢?
以我所知私家醫生不是即到即打,
系將資料上傳醫院管理局,
有很錢醫生會轉介病人身體驗查再排期打.
無端端又賺多一筆

牛皮吹破了   

引用:
原帖由 煙如織 於 2021-7-23 03:46 PM 發表
開頭吹伏必die防感染率高科興好多,但唔夠2個月就大跌watt,依家唯有吹打咗伏必die疫苗可保護重症及死亡啦,不過唔擔保遲多幾個月可能又衰埋!
之前科興保護重症及死亡都高

不過班曱甴見有重有個數復必太99%同科興60%
咪用99%吹 lor

重要家下話副作用, 後加會有心肌炎

引用:
原帖由 棧道 於 2021-7-23 03:26 PM 發表
呢隻數字搬龍門,打完2針之後呢樣又唔計,果樣又唔計,咪9成幾囉
印度夠話疫情受控tim,, 你信咪信囉
然後科興就乜都計, 然後成日攞最差個數黎講.

引用:
原帖由 chiangmaiwolf 於 2021-7-23 03:53 PM 發表

防感染效用大減
但防重症/死方亡仍然有效

而家都無野可以做,有得打針,就打左先
等待第2代改善了的疫苗
但副作用後加左心肌炎tim…….
繼續撐

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]