• 瀏覽: 32,521
  • 回覆: 311
  • 追帖: 1
吓!在日本買嘢乜唔係統一公價咩?就算係有差價都沒有差咁遠?

熱賣及精選
引用:
原帖由 caorenjie 於 2021-7-23 10:14 AM 發表

安倍弟弟參與了奧運村採購項目

奧運村電視都沒有
電視都冇真定假呀

難得你地黎,緊係好好招呼啦

C朗都叫左唔好飲可樂嫁啦

引用:
原帖由 Tokyo2040 於 2021-7-23 09:50 AM 發表

日本東京奧運將於周五(23日)開幕,除了新冠疫情陰霾、開幕禮及閉幕節目導演被解僱等讓人不快的消息之外,東京江東區主新聞中

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/intnews/20210723/photo/bkn-20210723070009796-0723_00992_001_01b.jpg?20210723092048

日本係好客之都

...
日本己經係窮鬼國, 跟得尾狗多.........唉

焗住幫襯

今時今日好客之都,都要看錢至上啦

引用:
原帖由 s-chris 於 2021-7-23 10:05 發表

體諒下啦
日本今次辦奧運已經蝕咗好多
你食唔起咪唔好係新聞中心買咯
斷估唔會唔畀你自己帶食物飲品入新聞中心啩
可以點買?

到東京採訪奧運的外媒記者,很多都不滿奧組委種種防疫規定太過嚴格,嚴重阻礙採訪甚至他們的日常活動,尤其是規定入境未滿14天的記者如果要在會場範圍或酒店以外吃飯,只能離開酒店最多15分鐘,一旦逾時可能被沒收記者證。不過另一方面,很多日本民眾卻認為容許記者外出15分鐘會構成防疫漏洞,最終奧組委在輿論壓力下,昨日中午竟宣布取消15分鐘外出安排,完全禁止記者離開酒店或會場範圍。

門票賺唔到,總要搵水魚劏㗎

引用:
原帖由 HITMAN169 於 2021-7-23 09:52 AM 發表

平時百幾YEN 一枝 , 現在YEN280
係香, 馬場M記 大球埸KFC 都係貴好多

引用:
原帖由 k514 於 2021-7-23 10:47 AM 發表

電視都冇真定假呀
因為日本人唔識做電視機

其實又唔係唔合理, 等於平時入到會展/ 機場博覽, d 野食野飲都係貴過出面幾多下. 我記得以前擺展覽時出面可能30-40蚊一個飯但入面係60-70蚊(仲要唔好食). 呢d擺明係要"明賺"你

一陣可能免費贈送福島水,以表歉意

見到個餐都唔開胃

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]