• 瀏覽: 30,779
  • 回覆: 329
+22
近日河南水災引起全國關注,明星、企業、網友等紛紛慷慨解囊,20小時捐款過億,幫助河南民眾渡過難關。在曝光的明星愛心善款中,台灣演員張庭捐款

好似交管理費咁喺大堂列晒全幢樓嘅業戶出嚟,遲交都唔得!否則全世界都知!!!

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/article/653950?utm_source=01appshare&utm_medium=referral

愛國得把口將會被清算!

引用:
原帖由 caorenjie 於 2021-7-23 07:43 AM 發表

少來,把個別網友當全部!
而且是不是內地人都是問號
真心求求香港別捐款!
有心捐款的打心裡感謝
但不要捐款!
到時又被一群垃圾代表全香港人借題發揮
同意!

香港人千萬不要捐款!

另    64捐款給北京學生 的這筆賬 !

遲早要清算 !!!

捐款是自願的, 千萬不要道德挷架!

呢種言論並非內地主流, 01將個別網民講嘅嘢無限放大 , 擺明搭個棚比香港黃狗作出攻擊,有故意分化, 添煩添亂之嫌, 居心叵測。

係人都知冇需要逐個逐個藝人去計算捐咗幾多,或者有冇捐。 01故意放大呢啲少數偏激網民嘅言論, 引班狗去攻擊大陸,毫無傳媒操守和道德。

引用:
原帖由 油站強勁的核心 於 2021-7-23 07:50 AM 發表

同意!

香港人千萬不要捐款!

另    64捐款給北京學生 的這筆賬 !

遲早要清算 !!!
你老兄應該問李卓人咯!

我見到阿里巴巴捐1億。。。
心諗 保護費明顯要加碼先得。

大陸咁有錢!!
唔洗香港啦!!

通常呢d起底, 係曱甴黃店做開

黃圈課金咁, 要人比入數紙先當手足

引用:
原帖由 abbalau 於 23/7/2021 08:30 發表
捐款是自願的, 千萬不要道德挷架!
同意。

明星表現風光,袋裡無錢點捐?

引用:
原帖由 MYPIZZA 於 2021-7-23 07:39 AM 發表
近日河南水災引起全國關注,明星、企業、網友等紛紛慷慨解囊,20小時捐款過億,幫助河南民眾渡過難關。在曝光的明星愛心善款中,台灣演員張庭捐款

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210722/494975422124003328196435.jpeg/6D35ToiZdAoy8UEmSLuBy3Q5vYjNpduHz_OSH8_zkh8

好似交管理 ...
証明大陸有言論自由有乜問題??

引用:
原帖由 chowcn 於 2021-7-23 09:04 AM 發表
明星表現風光,袋裡無錢點捐?
有捐又唔使周圍講 show off
善欲人見並非真善

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]