• 瀏覽: 46,616
  • 回覆: 343
  • 追帖: 1
+15
警方國安處拘捕「香港言語治療師總工會」5人,涉嫌串謀發布煽動刊物,涉及三本兒童繪本。被問及創作政治漫畫或《動物農莊》...

涉案的《羊村守衛者》、《羊村十二勇士》和《羊村清道夫》三書,涉及製造仇恨與憎恨政府。

黃媒會否批評打壓出版自由創意自由呢?李sir講左有自由批評政府但不得煽動。

三人係駐校言語治療師,學校管理層有無把好關

家長應該更加關注學校教師的教材之外,補習老師教授讀物內容仍不能疏忽的

有短片係第16頁#235
新聞來源連結:
https://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/2140389/即時-港聞-被問-動物農莊-等是否犯禁-李桂華-有自由批評政府不得煽動

慎思守法 遠離暴行
萬般帶不走 唯有業隨身
parent must read once the book and talk with kid

呢啲弱智妓者,問埋啲白癡問題,就當係正義!

睇過下本嘢入面啲內容,撐暴、反中央、反政府,煽動罪挺入硬啦!仆街黃畜賊心不死,仲想向年幼一代播毒,其心可誅!

引用:
原帖由 Henrywu18 於 2021-7-22 07:15 PM 發表
警方國安處拘捕「香港言語治療師總工會」5人,涉嫌串謀發布煽動刊物,涉及三本兒童繪本。被問及創作政治漫畫或《動物農莊》...

https://static.stheadline.com/stheadline/inewsmedia/20210722/share_2021072218174415963.jpg

黃媒會否批評打壓出版自由創意自由呢?李sir講左有自由批評政府但不得煽動。
家長 ...
動物農莊無煽動暴力喎

黑記又制造社會矛盾

引用:
原帖由 silverseven 於 2021-7-22 07:17 PM 發表
parent must read once the book and talk with kid
stop poisoning the adults and kids with fake news

打擊假文宣,人人有責

咁都有得告,真係世界笑話

引用:
原帖由 樓上中心的山羊 於 2021-7-22 07:23 PM 發表
睇過下本嘢入面啲內容,撐暴、反中央、反政府,煽動罪挺入硬啦!仆街黃畜賊心不死,仲想向年幼一代播毒,其心可誅!

記憶中暴動時網上討論區有類似漫畫抺黑警員,唔知係唔係同一人所為

意圖令兒童變成弱智的行為,就可視作敵人細作對國家嘅攻擊。

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 afternoon 於 2021-7-22 07:27 PM 發表

stop poisoning the adults and kids with fake news
有冇睇過8964暴民殺公安同軍人既片?tell your kids this true la

真係以為唔能夠入罪 錯判形勢啦
你睇吓黑醫護狀棍有冇出嚟撐你呀 條路由你揀仆街唔好喊

弱智黑妓點會睇過animal farm

引用:
原帖由 skyeyes 於 2021-7-22 07:52 PM 發表
真係以為唔能夠入罪 錯判形勢啦
你睇吓黑醫護狀棍有冇出嚟撐你呀 條路由你揀仆街唔好喊
佢地慘啦,唔知判幾多碌

好似上面隻冷氣軍師曱甴就將佢地當笑話睇

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]