• 瀏覽: 9,758
  • 回覆: 71
7月16日,中國成功試驗亞軌道重複使用演示驗證項目運載器,並宣稱「過於先進,不便展示」,事件引發熱議。中國國防科工局新聞宣傳中心官方抖音帳號

頭像過於英俊,不便展示。

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/即時中國/653516/中國空天運載器-過於先進不便展示-惹關注-專業人士釋疑?utm_source=01appshare&utm_medium=referral

熱賣及精選
不用解釋,明顯是怕美國偷中國科技,可以理解。

都市閒人
展示之後, 美國又呱呱叫中國偷老美技術.

曱甴秘笈 鳩吹鳩噏                这里是中国
      721 打輸人                     This is China
      831 扮死人                 中国 - 最炫民族风
美帝的地震武器已抵日,比鑽地彈更勁、地底設施剋星好自為之 基本上唔使陸軍上埸
日韓美軍超10萬兵

西人有可口可乐,佢有可防可控
其實我已經發明咗手提核彈,不過過於先進不便展示🖖🏻🖖🏻

香港最後一個米杜士堡死硬fans!!
淘寶成日見:圖片過於迫真,不便展示!

引用:
原帖由 Peter_H 於 2021-7-22 06:13 PM 發表

美帝的地震武器已抵日,比鑽地彈更勁、地底設施剋星好自為之 基本上唔使陸軍上埸
日韓美軍超10萬兵
「日韓美軍超10萬兵」,咪好重皮?

引用:
原帖由 Peter_H 於 2021-7-22 06:13 PM 發表

日韓美軍超10萬兵
全世界最勁嘅武器係衣架,打一次記得幾十年

引用:
原帖由 普通話太難學 於 2021-7-22 06:03 PM 發表

不用解釋,明顯是怕美國偷中國科技,可以理解。
擺明又係大陸偷美國500年後嘅技術啦!

引用:
原帖由 我愛四版 於 2021-7-22 06:45 PM 發表

全世界最勁嘅武器係衣架,打一次記得幾十年

唔係掃把柄咩,細個屋企啲竹掃把柄全部都係爆開晒嘅,你就知我而家啲鐵頭功有幾厲害!

引用:
原帖由 andyyyy 於 2021-7-22 06:50 PM 發表

擺明又係大陸偷美國500年後嘅技術啦!
係偷咗美國500年前的技術

引用:
原帖由 andyyyy 於 2021-7-22 06:53 PM 發表

唔係掃把柄咩,細個屋企啲竹掃把柄全部都係爆開晒嘅,你就知我而家啲鐵頭功有幾厲害!

Peter仔自己講嘅

引用:
原帖由 andyyyy 於 2021-7-22 06:53 PM 發表

top secret

其實係有翼嘅一級火箭啫,唔駛垂直降落,有機場就可以了。

http://hk.myblog.yahoo.com/peterwong827
大陸呢招都係學老美咋,老美d 病毒太先進,所以乜實驗室就不便向世衛展示咯。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]