• 瀏覽: 2,035
  • 回覆: 60
+3
前年7.21元朗白衣人襲擊事件,8名男子被控暴動及有意圖而傷人等罪,當中2人承認暴動罪,5人經審訊被判罪成;7人今(22日)於區域法院判刑,分別被判囚3年6個月至7年。法庭判刑後,多名白衣人的支持者與市民口角,警方一度拉起橙帶,分隔兩批人,其間有白衣人支持者拎咪高叫「721六月飛霜!沉冤待雪」、「狗法官、要求重審」等。

美化煽動暴力喎!仲唔即刻拉人??

我愛國支持政府!嚴正執法!相信係中央既決定法庭已判了...有錯就要認!唔認罪可以上訴!

新聞來源連結:

https://m.mingpao.com/ins/港聞/art ... 狗法官」-警拉橙帶警告違限聚令【短片】

白衣人以武制暴。

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2021-7-22 05:02 PM 發表
白衣人以武制暴。
你美化煽動暴力已犯國安法!拉得...

換法官, 唔要黃屍狗髮棺,
保衛家園都叫暴動咩??
明明係林白眼大嗌撩事鬥非攪屎棍,
竟然話佢安慰閘內人??? DLLM
正一食屎狗法官,

引用:
原帖由 炎皇子孫 於 2021-7-22 05:06 PM 發表
換法官, 唔要黃屍狗髮棺,
保衛家園都叫暴動咩??
明明係林白眼大嗌撩事鬥非攪屎棍,
竟然話佢安慰閘內人??? DLLM
正一食屎狗法官,
你美化煽動暴力言語悔辱法官已犯國安法!拉得...

如果係非法嘔鬥都係呢個量刑起、之前19年普通市民關注暴動都係咁量刑、我就唔覺得係刑期重、呢個就係司法機構有二把尺去亂判!!!!攪到點解會有人覺得不公!!要沉冤待雪!!!你地班裁判官點解會比人話狗官!!!

引用:
原帖由 超靚仔20 於 2021-7-22 05:07 PM 發表

你美化煽動暴力言語悔辱法官已犯國安法!拉得...
事實陳述,邊有美化?

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2021-7-22 05:08 PM 發表

事實陳述,邊有美化?
唔係法官告既喎....係政府告既喎!咁唔滿意?

誰會關心為何黑衣人由三白眼大批引領進入元朗西鐵站內?
白衣人為何會在西鐵站內引發衝擊....誰是兇手大家心中有數啦..

相信香港政府和中央決定吧!...

引用:
原帖由 超靚仔20 於 2021-7-22 05:10 PM 發表

唔係法官告既喎....係政府告既喎!咁唔滿意?
判得岩

咁黑衣都係有組織+有聚集+噴水撩事..........
林生判7碌岩數

其他暴動判3碌果d...…..要上訴睇齊7碌啦, 都係暴動點可能3碌

可以叫何議員可憐下你地

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2021-7-22 05:18 PM 發表

判得岩

咁黑衣都係有組織+有聚集+噴水撩事..........
林生判7碌岩數

其他暴動判3碌果d...…..要上訴睇齊7碌啦, 都係暴動點可能3碌
支持香港政府決定支持中央決定先係愛國表現!你反對政府決定已犯國安法了

引用:
原帖由 kxkx 於 2021-7-22 05:19 PM 發表
可以叫何議員可憐下你地
判得好咁其他暴動罪要上訴.....3碌真係輕.....7碌先岩數

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]