• 瀏覽: 65,920
  • 回覆: 9
  • 追帖: 2
+20
我對法官判刑過重感到好失望,而且我覺得法官根本都未有去理解整件事的前因後果!希望各位被告可以上訴,本人一定支持!

引用:
原帖由 samsampigpig 於 2021-7-22 04:13 PM 發表
黃甴係抵打. 
打完黃甴, 當然要接受法律制裁.

過重?
何妖, 不如你出黎比人用藤條打一鑊, 睇下你之後仲會唔會話過重?
何生已經俾人用刀㨃咗一嘢啦!咁你認為用刀㨃一嘢甘啲定用藤條打一鑊甘啲?

https://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/1630038/即時-港聞-有片-何君堯遇襲經過曝光-疑兇扮送花合照突取刀刺胸

引用:
原帖由 samsampigpig 於 2021-7-22 04:37 PM 發表

兩樣我都未經歷過, 所以無法判斷.

不過你能夠將用刀刺胸同用藤條打一鑊作比較, 實在厲害.
我就無法憑空想像.
在我認知中,武力解決問題都分好多種級數同程度,

由最輕微嘅赤手空拳,即係拳頭交,

之後用武器,例如棍同藤條,好少見血,

再之後是利器,例如刀同斧頭,已經好易令身體受嚴重傷害,出得利器,警方已經可以使用槍械去制止!

雖然所有武力程度都可以打死人,但死人機會率大致上都會因武力程度增加而增加!

引用:
原帖由 不誠實使用大腦 於 2021-7-22 04:42 PM 發表
事件嚇壞了無數人。太輕。

而家經過車站都急急腳!
怕只係因為你當日支持黑暴!

引用:
原帖由 不誠實使用大腦 於 2021-7-22 06:28 PM 發表

咁講你太武斷了。兩邊都唔係好野。
但有關方面又唔見人。
似九龍寨城咁🥺
你詳細了解下當日發生咩事同前因後果先,亦都可以了解下點解有關方面唔敢在沒有充足支援的情況下介入事件!你可以參考一下以下視頻!

https://youtu.be/vDU0yKBc0jM

引用:
原帖由 老狗 於 2021-7-23 12:13 AM 發表

唔好玩啦師兄,會去了解真相嘅就唔係曱甴啦
救得一個得一個!盡下力囉!

引用:
原帖由 高達深情的鼓手 於 2021-7-23 01:29 AM 發表

深入了解後判得仲重呀
七年已經係最重了!佢個權已經用到盡!

引用:
原帖由 Bunryuu 於 2021-7-23 12:32 AM 發表

自己搵人桶自己

個警察就真係比人桶 何妖? 算擺啦 假到呢

堅桶 佢死L左啦! 警察 PTU 比大叔桶完即走 何妖 還拖勇擒匪徒 佢仲勁過PTU? 係爛屍先信呢隻妖孽
你幻想力好豐富,你唔信係堅,我都唔會信你!

引用:
原帖由 人若流水 於 2021-7-23 08:45 AM 發表

請教老兄一句……㨃呢個也字呀?點讀?請指教……
讀音「隊」,含義「撞、捅、懟」

引用:
原帖由 sunday8999 於 2021-7-23 01:07 PM 發表

心動不如行動 支持你司法覆核
佢哋又無話眾籌,我未能行動啊!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]