• 瀏覽: 65,518
  • 回覆: 758
  • 追帖: 2
+20
你覺得判刑過重,但又唔幫佢上訴,淨係識得吠有用咩

引用:
原帖由 samsampigpig 於 2021-7-22 04:13 PM 發表
黃甴係抵打. 
打完黃甴, 當然要接受法律制裁.

過重?
何妖, 不如你出黎比人用藤條打一鑊, 睇下你之後仲會唔會話過重?
手joke痴線

引用:
原帖由 老納 於 2021-7-22 04:54 PM 發表

在我認知中,武力解決問題都分好多種級數同程度,

由最輕微嘅赤手空拳,即係拳頭交,

之後用武器,例如棍同藤條,好少見血,

再之後是利器,例如刀同斧頭,已經好易令身體受嚴重傷害,出得利器,警方已經可以使用槍械去制止!

雖然所有武力程度都可以打死人,但死人機會率大致上都會因武力程度增加而增加!
赤手空拳都唔輕微架!
如果對方好似年輕時嘅泰臣咁重拳,
一拳就可以收人皮

PS. 我係嚟亂的

罪有應得, 應有此報。

司法界黑暗的一天

抵Q死

何君,上訴到人大,為白衣勇士平反

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2021-7-22 05:04 PM 發表

行得正企得正使乜驚?只有曱甴會害怕。
又係呢啲愚民既理論

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 老納 於 2021-7-22 05:49 PM 發表

怕只係因為你當日支持黑暴!
咁講你太武斷了。兩邊都唔係好野。
但有關方面又唔見人。
似九龍寨城咁🥺

引用:
原帖由 不誠實使用大腦 於 2021-7-22 06:28 PM 發表

咁講你太武斷了。兩邊都唔係好野。
但有關方面又唔見人。
似九龍寨城咁🥺
小強特別鍾意搬龍門713,714呢?

班新界佬呢鑊真係多得你唔小. 

引用:
原帖由 不誠實使用大腦 於 2021-7-22 06:27 PM 發表

又係呢啲愚民既理論
你咁叻就唔會喺度討論啦💰去英國咩

引用:
原帖由 adolfchan-417 於 2021-7-22 03:53 PM 發表
元朗7.21白衣人襲擊案今日判刑,7名被告分別被判入囚3年半至7年。立法會議員何君堯接受傳媒訪問時表示,判刑太重,又指元朗事件並非一宗普通案件,是「顏色革命」中的一場事件,認為在法律上被告或可向行政長官要求「特赦」,但他強調只是「提出可能性」,非建議被告去做。

何君堯昨晚在個人facebook專頁直播中指,對被起訴暴動罪的白衣人表示同情,指他們是「保家衛族」、「不是無差別打」,反指是林卓廷「帶領 ...
嘩 黑暴圍女商人 打, 打van 仔司機, 圍毆私刑都無咁重, 汽油彈縱火消警察宿舍, 仲有圍毆中環金融男

以上全部係私刑最少判三年

引用:
原帖由 adolfchan-417 於 2021-7-22 03:53 PM 發表
元朗7.21白衣人襲擊案今日判刑,7名被告分別被判入囚3年半至7年。立法會議員何君堯接受傳媒訪問時表示,判刑太重,又指元朗事件並非一宗普通案件,是「顏色革命」中的一場事件,認為在法律上被告或可向行政長官要求「特赦」,但他強調只是「提出可能性」,非建議被告去做。

何君堯昨晚在個人facebook專頁直播中指,對被起訴暴動罪的白衣人表示同情,指他們是「保家衛族」、「不是無差別打」,反指是林卓廷「帶領 ...
點會唔知點解個官咁判
佢話六呎四喺現場係要去安慰傷者喎
淨係呢句已經知個官黃過屎

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]