• 瀏覽: 61,155
  • 回覆: 618
  • 追帖: 1
+22
公道

比黑暴重得多!
保護自己家園有錯嗎?

引用:
原帖由 男E 於 2021-7-22 02:08 PM 發表
前年7月21日晚上,逾百名「白衣人」在元朗西鐵站內手持木棍或藤條襲擊他人,8名涉案男子事後被控暴動及有意圖而傷人等罪。其中5人經審訊後被裁定全部罪名成立,另外2人則在開審前認罪,案件今在區域法院判刑,7名被告分別被判囚由3年半至7年不等。

主審法官葉佐文判刑時指,當日白衣人以武裝力量保衛元朗,自行執法,將警察淪為配角,更濫用國旗,將國旗綁於武器上。白衣人手持藤條、木棍等毆打無辜市民,令困在車 ...
曱甴有邊隻係無辜架?

引用:
原帖由 suzume 於 2021-7-22 02:12 PM 發表

聽到林卓廷挑釁對方喎
講‘x你老味,夠膽就入嚟’
細聲D黃官好小氣架

引用:
原帖由 男E 於 2021-7-22 02:08 PM 發表
前年7月21日晚上,逾百名「白衣人」在元朗西鐵站內手持木棍或藤條襲擊他人,8名涉案男子事後被控暴動及有意圖而傷人等罪。其中5人經審訊後被裁定全部罪名成立,另外2人則在開審前認罪,案件今在區域法院判刑,7名被告分別被判囚由3年半至7年不等。

主審法官葉佐文判刑時指,當日白衣人以武裝力量保衛元朗,自行執法,將警察淪為配角,更濫用國旗,將國旗綁於武器上。白衣人手持藤條、木棍等毆打無辜市民,令困在車 ...
我們也不容許久棺顛倒是非!!

孽左文呢只 黃畜 狗官,話什麽係 非法禁錮 就 已經 錯X晒拉,上訢拉 不知所謂

公道自在人心

唔明咩係非法禁固……班仆街曱甴12點幾係元郎大肆破壞緊咁都唔係叫非法集結?仲要走入公眾火車站自行拉閘wo
當人on9架   講到黑衣沒挑釁打人咁
香港法治真係死左 真係死左

引用:
原帖由 33Chris 於 2021-7-22 02:20 PM 發表

九姑娘話你聽錯,佢聽唔到
狗官 絕對 會咁講

我個人就覺得。單哩件事。其實兩派都當系開片咁比較好。相對都算系私事。同暴動對抗警察或政府唔同

葉官續指,當日時任立法會議員林卓廷到場後只是在安撫閘內人士不要驚及不要與閘外的人衝突,並表示已聯絡警方

WTF lier !

入去燉[蛋]

正狗官!

葉官妳好嘢!妳盲還是失心瘋當天發生什麼事情不用分析就按個人意誌判刑這叫什麼官!!!!

引用:
原帖由 x747x 於 2021-7-22 02:09 PM 發表
正垃圾法官,講得出「無辜市民」就知係支持港獨恐怖份子。

叫個法官證明受傷受驚嚇嘅係唔係林卓廷帶去,睇怕係無乜可能。
你同紅衛兵有咩唔同???

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]