• 瀏覽: 61,134
  • 回覆: 618
  • 追帖: 1
+22
引用:
原帖由 33Chris 於 2021-7-22 02:20 PM 發表

九姑娘話你聽錯,佢聽唔到
有片

引用:
原帖由 suzume 於 2021-7-22 02:12 PM 發表

聽到林卓廷挑釁對方喎
講‘x你老味,夠膽就入嚟’
黑衣人仲有用滅火筒同開水喉挑釁白衣人

引用:
原帖由 33Chris 於 2021-7-22 02:20 PM 發表

九姑娘話你聽錯,佢聽唔到
佢有耳屎塞左
叫佢通通耳屎

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2021-7-22 02:13 PM 發表
挑釁白衣人果  d 又係無辜市民 ??
條片見到有黑暴用消防喉攻擊白衫幫,
跟本當時係閘入面果班全部都有份參與事件, 正常人一係就出閘逃走, 一係就係月台上避難
跟本係黑暴同白衫2班人霸左成個站講數, 開片, 黑衫果班唔夠打, 唔代表佢地無打人
唔夠打就扮市民, 打羸果班就坐監.
我希望警方應該要清楚調查站內監控, 睇下黑暴有無在成個過程中使用暴力,
就算捉唔到人, 都應該要還大眾一個真相

引用:
原帖由 男E 於 2021-7-22 02:08 PM 發表
前年7月21日晚上,逾百名「白衣人」在元朗西鐵站內手持木棍或藤條襲擊他人,8名涉案男子事後被控暴動及有意圖而傷人等罪。其中5人經審訊後被裁定全部罪名成立,另外2人則在開審前認罪,案件今在區域法院判刑,7名被告分別被判囚由3年半至7年不等。

主審法官葉佐文判刑時指,當日白衣人以武裝力量保衛元朗,自行執法,將警察淪為配角,更濫用國旗,將國旗綁於武器上。白衣人手持藤條、木棍等毆打無辜市民,令困在車 ...
阿久官,六呎四呢d行為都叫安撫,不如叫人同佢示範吓乜嘢叫安撫,真心離地黐線。黃曱甴意圖謀殺都未有咁重手,公義喎哈哈哈

嗰啲搬開路障揾條路行下、影低騷亂事件而被圍毆嘅,係咪無辜市民?係咪被曱甴非法禁錮?點解唔見狗棺提嘅?

拉得七個, 太少。  

藍人美化暴力

真正棄卒condom

引用:
原帖由 33Chris 於 2021-7-22 02:10 PM 發表
九姑娘點可能唔雙重標準?

俾人鬥鬧狗官咪咁解囉

引用:
原帖由 男E 於 2021-7-22 02:08 PM 發表
前年7月21日晚上,逾百名「白衣人」在元朗西鐵站內手持木棍或藤條襲擊他人,8名涉案男子事後被控暴動及有意圖而傷人等罪。其中5人經審訊後被裁定全部罪名成立,另外2人則在開審前認罪,案件今在區域法院判刑,7名被告分別被判囚由3年半至7年不等。

主審法官葉佐文判刑時指,當日白衣人以武裝力量保衛元朗,自行執法,將警察淪為配角,更濫用國旗,將國旗綁於武器上。白衣人手持藤條、木棍等毆打無辜市民,令困在車 ...
咁其他燒人,圍毆,掟氣油彈針對性再加無差別攻擊市民果啲仆街打靶種真係要判重啲啦。

法官  判罪要一視同仁

咪成日判曱甴輕  揾好心人重

引用:
原帖由 Peter_H 於 2021-7-22 02:15 PM 發表
陀衰家~拉曬去坐監 送比國際法庭做~坐電椅
你講果啲黃9棺?

引用:

得閒睇下立場新聞再講啦!我睇林卓庭下次出庭已經要放人

引用:
原帖由 suzume 於 2021-7-22 02:25 PM 發表

佢有耳屎塞左
叫佢通通耳屎
https://youtu.be/OEDOe5Vi-nk

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]