• 瀏覽: 3,936
  • 回覆: 17
東京奧組委在奧運開幕前一日,宣布辭退負責開幕及閉幕禮的導演。

被辭退的導演是48歲的小林賢太郎,被揭發多年前在擔任搞笑藝人期間,在節目中將納粹大屠殺作為搞笑題材,並作出不當言論,美國的猶太人組織等對他作出投訴。

東京奧組委主席橋本聖子今日表示,小林賢太郎已經被辭退。小林賢太郎透過當局發道歉聲明,承認自己過度輕率的行為。

日本仔同德國納粹黨係同盟法西斯,有乜咁奇。

新聞來源連結:
https://news.tvb.com/world/60f8fbd8335d19bd54838506/東京奧運開幕及閉幕禮導演被辭退-涉曾發表不當言論

吊, 唔好閉幕先講我覺得係唔想找尾數........以前地盤黑工咁月尾先報入境處

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2021-7-22 01:58 PM 發表
吊, 唔好閉幕先講我覺得係唔想找尾數........以前地盤黑工咁月尾先報入境處
so smart to save the money

引用:
原帖由 silverseven 於 2021-7-22 02:01 PM 發表

so smart to save the money
東京奧運開幕及閉幕禮導演<===應該彩排好晒架啦............
雞導演冇影響........

引用:
原帖由 明日純情的馬 於 2021-7-22 01:47 PM 發表
東京奧組委在奧運開幕前一日,宣布辭退負責開幕及閉幕禮的導演。

被辭退的導演是48歲的小林賢太郎,被揭發多年前在擔任搞笑藝人期間,在節目中將納粹大屠殺作為搞笑題材,並作出不當言論,美國的猶太人組織等對他作出投訴。

東京奧組委主席橋本聖子今日表示,小林賢太郎已經被辭退。小林賢太郎透過當局發道歉聲明,承認自己過度輕率的行為。

http://img.tvb.com/ti_img/inews/20210722/entries_60f8fbd8335d19bd54838506_00003_big_1626931043.jpg
一句笑話就秋後算帳

可能破天荒開幕閉幕同時做

預左唔搞,所以無開幕閉幕禮囉

如果調番轉, 係香港導演因為反中言論比人炒, 咁黃人先會出來呔.
不過好認同樓上各位"唔找尾數"既論點.
個導演本來可以靠奧運賺知名道, 而家變相比國際批判, 
所以話, 唔好以為做過既野唔駛負責任, 真係出得來行遲早要還

做人要謹言慎行

引用:
原帖由 無憂無悔 於 2021-7-22 14:04 發表

一句笑話就秋後算帳
納粹黨係全球公敵,發現就要追捕。

支持日本仔,打倒猶太屠夫。

引用:
原帖由 dhammika2 於 2021-7-22 17:54 發表
支持日本仔,打倒猶太屠夫。
摩門教都係,應用國安法拘捕,然後驅逐出境。原因教壞細路,現在出教材都被捕啦。

搞什麼開幕禮?叫每個參加國家派兩個人,一個揸旗,一個揸牌,行一個圈就搞掂,Easy!

引用:
原帖由 reader610 於 2021-7-22 05:58 PM 發表

摩門教都係,應用國安法拘捕,然後驅逐出境。原因教壞細路,現在出教材都被捕啦。
教雜交?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]